Spread the love

Jutrooo! Naj bo veselo, sproščeno in sončno!
Pa se je našlo nekaj malo več časa, da napišem morda že spet kaj pametnega v svojih zapisih kam me je življenje vodilo v zadnjih treh tednih. Uff zanimivo…

Čez nekaj ur nazaj na delu… Uživaj dane trenutke

Zadnji trije tedni so bili zelo zanimivi, saj sem bil s svojimi borci na terenskem usposabljanju na Počku. Ja to je tisti Poček kjer se meša #alpski in #morski zrak. Razmere za vojake in športnike. Sicer me mraz in svež zrak ni velikokrat videl saj v delovnem času ne. Narava dela je bila pač takšna kot je. V to se ne bom spuščal.

Spuščal se bom pa v to, kako se lahko preživi prosti čas oziroma čas, ki ti je na voljo, da se sprostiš po 8, 12 ali pa po 15 urnem delavniku. Morda včasih tudi precej več.

Iz oči v oči…

Bilo je nekaj trenutkov, katere sem izkoristil kot prosti čas morda ne bom moral kronološko napisati točno kateri dan sem kaj počel. No, kot sem zgoraj napisal namen tega zapisa je, da lahko kljub napornemu ali pa samo “natrpanemu” urniku najdemo čas za šport, regeneracijo ali relax, katerega potrebujemo, da bi bili še bolj pripravljeni na nove zmage.

Ena izmed zanimivejših tekaških preizkušenj Postojna – Nanos – Postojna #EnergijeDoFulla #ZmatranVNulo

Ni nujno, da je urnik fizično zafilan lahko je tudi psihično ali pa samo stojiš toliko in toliko ur na nogah ali pa rokah 😉

V prvem tednu terena sem zaradi narave dela izkoristil nočne teke, kateri so se začeli okoli 3 ali 4 ure zjutraj.

Ja, ni lahko vstati in si obuti copatke in pričeti s tekom oziroma s telovadbo. Vendar v prvi vrsti moramo vedeti zakaj to počnemo. Ali to počnemo zase ali za tistega na drugi strani ekrana, da pritisne “like, kudos, všečMiJe, neMaramTe…” ali zaradi vseh treh razlogov.

#Life

Noben zgoraj omenjeni razlog ni napačen. Napačna je odločitev, da se uležeš nazaj na terensko posteljo, katera ti je premajhna za 30 cm in se zaviješ v toplo zeleno spalko! To je napaka.

Najti si moraš motivacijo! Za dan žena je bilo preprosto, samo sešteli smo (no bila je tudi v mislih številka 8) in padla je odločitev za dvajset km (8+3+2+0+1+6). 😉 Nekako tako gre to. Lahko pa vse skupaj zmnožiš in veš kje si. To je napaka!

Dan žena… #VseJeŠeZaprto

Ker je že naslednji teden pred mano #UltraGoričkoPiran, sem delal manjše razdalje, večinoma v povprečju 10 km. Včasih tudi samo 4 km, no ko sva šla za Borutom skupaj bežat sva jih naredila malo več. Tako pač je, če srce želi.

Borut, tale trasa bo zagotovo še kdaj padla. Hvala! #PopolnVodič

Nekajkrat sem obiskal Nanos, enkrat tudi z Milanom s katerim sva imela super razmere. Igorju sem razkazal Sovič. Enostavno #top in vsi smo bili “nafilani” s pozitovno energijo.

#TOP

Skoraj vsak dan sem izvedel kaj novega glede projekta. Narejeni so bili novi “hoooodiji” za našo spremljevalno ekipo, dobil sem tudi novega donatorja sladkih priboljškov, doma me je čakala #Top Salomon roba, nekaj novih zapestnic za motivacijo in ekipo… Vedno kaj novega. Tudi to, da je Janković “požegnu”, da se bomo lahko peljali in bežali po Slovenski cesti. Vedno nekaj novega.

Ker veš zakaj…

Ker sem delal krajše razdalje sem si velikokrat privoščil pobeg na Sovič, nič kaj visok hribček a s popolnim razgledom nad mestom Postojna s čudovitim razgledom na Nanoško planoto.

Sicer, kar je naredil žled na Postojnskem koncu je res žalostno. Noro!

Dnevi so hitro bežali in se je že obrnil drugi teden našega skupnega bivanja na terenskih posteljah v telovadnici.

Drugi teden je bil hitro združen s tretjim, saj sem domov odšel samo “cunje” oprat, pred tem pa še hiter skok na Viševnik 😉

Čez nekaj ur že v Postojni… #Dinamika

Hitro sem bil nazaj v #armyLajfu!
Zanimivo, osem borcev z osmimi problemi. Ha, kot ponavadi, se je največkrat govorilo o “smrčanju” tako pač je in tudi tega se moraš navaditi, tu nimaš kaj. V ušesa glušnike ali pa enostavno zaspiš pred glavno motorko 😉

Jutranje prebujanje…

Ker sem ostajal zgodaj zjutraj sem si vso robo že prej pripravil na hodniku, da sem oziroma da nisem motil borcev, kateri so imeli pred sabo samo še 2 ali pa 3 ure spanca. Odvisno od nalog.

No, včasih sem se tudi spotaknil ob svoje “kremple” in kakšnega obrnil na desni ali levi bok 😉 #sory Takšno je naše vojaško življenje. Prilagajanje na skupnost in spoštovanje prostega časa, ker nikoli ne veš kdaj bo naslednji 😉

… #top

Veliko je tudi govora o hrani, tako med pripadniki tako v medijih. V vojski nikoli nisem bi lačen, no na kakšnih bolj zahtevnih tečajih sem tudi “ril” s pristi v mesni narezek, kateri me ob normalni “situaciji” ne vidi 😉

Najbolj sem se razveselil meda, masla in kakšnega kakava ali bele kave. To je zajtrk zmagovalcev. No če je bilo na jedilniku kaj drugega smo bili tudi s tem zadovoljni. Nikoli ni slabo. Slabo bo takrat ko ne bo nič!

Zlasti zadnji teden je minil res hitro, saj so bile naloge pisane oziroma so se spreminjale. To je zmagovalna kombinacija. Saj te zna včasih monotonost pokončati.

Največja pisarna…

Zato sem pa velikokrat pobegnil, zbežal, odmaknil v naravo.

U nulo Trail 😉

A na zaradi samega dela, vendar zato, ker sem čutil potrebo, da se “nafilam” z energijo!

In smo šli…

Zadnji dan terena sem odšel prespat na Sovič. Spalka, posebna brisača (kot jelenova krpa), nahrbtnik ter Česen napravljen po sistemu čebule. Lepo je bilo. Sicer ob pol štirih so me prebudili rafali kateri so prihajali iz sosednjega Počka. Dober #filing!

Zakaj sem v svojih objavil večkrat omenil Tatove sanj. Nikoli si ne dovolite, da bi vašo željo po uspehu ali po zastavljenem cilju ugašali drugi ljudje okoli vas. Nikoli!

Vojaško delo, vojaška energija mi je in mi bo vedno zelo in je ql! Rad opravljam svoje delo, delo ki mi veliko vzame a mi še več vrne! Lahko sem vesel in ponosen, da imam takšen #lajf kot ga imam. Družina in prijatelji hvala!

Postojna…

Za dodatno energijo, ki jo bom kmalu potreboval sva danes s Costo obiskala Pokljuko. Jutranje 9 km tekanje s in nato skok na  Viševnik. Bilo je super! Bilo je hešteg TOP 😉 Poklon, res si lepo šel! Volja!!

 

Bravo #maratonc
Dereze za v dolino, vendar so šle nazaj v nahrbtnik po slabih 20 metrih #JužnSneg #OdličenGrip
TopRoba #Salomon #Suunto

 

Sedaj pa počitek pred našim projektom #UltraGoričkoPiran ter kmalu vse podrobnosti o projektu #UltraGoričkoPiran

 

Srečno borci in hvala za vse!

Morda ti bo všeč tudi:

4 Komentarji

  1. Resnično z velikim veseljem berem tvoj blog, ker je tako barvito narejen. Fotke so seveda vedno top (se vidi, da ti fotografija ni španska vas), zapisi oz. poročila so pa vedno nova motivacija (tako zame, kot verjetno še za koga drugega). Res da imava oba istega delodajalca, pa vseeno moram rečti, da jaz enostavno ne najdem volje, motivacije, časa, da bi počel podobne stvari kot ti. Mogoče je narava najinega dela toliko različna, da v tem trenutku ne vidim možnosti,da bi to počel na tebi podoben način.. Dejstvo pa je, da sem od oktobra lani, v katastrofalnem psihofizičnem stanju. Ker glava ne špila, tako kot je kakšno leto nazaj, sem pač tam, kjer sem. Ampak vem, da bom počasi prišel na stara pota, seveda boš nakj zaslug imel tudi ti, s tako TOP objavami (ali na blogu, fejsu ali tviterju). Skratka Legenda, ko se vidima, spijema kakšen čaj (da bo le situacija dovolila).

    Spoštovanje in velik poklon.

    ps:vidim da imaš polkovno kapo 10ke… 🙂

  2. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja