Spread the love

Bitka za obstoj ali morda copy paste prejšnjega leta. Vendar, da ne bom prehitro končal zapis bom napisal in opisal kaj sem doživljal skozi ultro. Ultro, ki mi je dala fejst po pameti. Ultro, ki se jo bom spominjal še dolgo. Tako po smehu kot solzah. Tako po pesimizmu in optimizmu.

Pa naj začnem s ponedeljkom s ponedljkom sem končal 14 dni “počitnic” in jih nadeljeval zopet v naravi. Sicer z dolgimi rokavi in z boric okoli sebe. Imeli smo terensko usposabljenje z zanimivim zaključkom. Vedno si prizadevam povezovati vojsko z ultrami. Zakaj? Zato…

DCIM198GOPRO
Velikokrat si odvisen od sodelavcev, tako je tudi na ultrah 😉

Všeč mi je, ko vidim kako smo lahko med seboj povezani tudi, ko je malenkost napeto ozračje.

DCIM199GOPRO
Priprave, so pomembni del. Tako v vojski kot na ultri 😉

Morda moje opažanje, dokler gre vse po planu in dokler je vse ok ni toliko povezanosti. Vendar, ko #zagusti postanemo bolj povezani. To mi je všeč.

Tudi na ultrah včasih zamenjamo dan z nočjo in obratno 😉

Morda nekaj slik iz terena. Da si boste lahko predstavljali, kako zanimivo in lepo nam je tudi, ko smo ob 30 stopinjah v dolgih rokavih 😉

DCIM202GOPRO
Težek jopič je nekako podobno, kot težak nahrbtnik na ultrah 😉

 

DCIM203GOPRO
FB prjatli ali naznačevalci (markirantje). Vojska in šport povezujeta 😉 #Zanimivo

 

DCIM203GOPRO
Včasih se vse poklapa, včasi ne. Tokrta se je 😉 #DobrSmGaSkril

 

DCIM205GOPRO
Tudi v vojski je potreba po motivaciji, tudi tako je na ultrah. Motivacija in hec morta bit 😉

 

DCIM206GOPRO
Jutra sa tako simpatična.. Na ultrah in v jutranjih urah v vojski. Hmm vse si je tako podobno… Ali samo jaz tako vidim 😉

 

DCIM103GOPRO
Kako odregirati v ključnih trenutkih, ti pomagajo inštruktorji in soborci. To znanje lahko preneseš na ultre #šok Foto. M. B

Ker je bilo zadnjih 48 ur pred ultro kar zanimivih sem z “badijem” Gregom in frendico Ano poiskal nekaj energije na Soviču, kjer sva z Gregorjem tudi v objemu lisičk, medvedov, srn in mravelj prijetno zaspala 😉 No, da ne bo pomote vsak v svojem bivaku 😉

DCIM208GOPRO
Relax pred dirko

Ko sva se zbudila in odšla na zajtrk sem vedel, da bo ultra zanimiva, saj me je čez 24ur čakal start ultramaratona Celje-Logarska, pred nami pa še nekaj dela.

Ok, bomo uredili, ker si želimo, da smo tu in tam. Tako je in tako je prav.

Ker bo tale Celje – Logarska četrta zaporedoma sem vedel, kaj moram pripravit in kaj lahko pričakujem. Ker vemo, da je tole tekma s časom sem vedu, da bo zanimivo.

Najbolj sem bil zadovoljen, da je bolečina v predelu stopala minila v petek popoldne, kolk je pa sicer ostal v nekakšni rahli bolečini. Vendar ni kaj gremo po kar smo prišli.

Prišli smo po tihom borbat na 6:29. Pa da vidimo…

Ura me po konci zabriše ob 3h zjutraj. Pripravim še nekaj malenkosti. Salonarčki že trepetajo… Pojem hruh ter med ter ob 4:20 sem že v Ljubljani, kjer me Matevž pelje proti Celju. Hvala bro 😉

V Celju me že čaka srčna Mateja, katero sem prosil za spremstvo proti Logarski. Pred startom srečam legendo eno večjo od druge. Lepo je videti stare face! Face, katere veš, da so od prejšnjega leta trdo borbali na ultrah, da so pripravljene, da porušijo svoje rekorde. Face, ki so nekaj posebnega! Face, ki ne spadajo v vsakodnevno uporabo 😉

Mladi z mladimi… Borbamo

Ok, start! Gremo in naj se začne borba. Borba s samim seboj. V glavnem čim prej je treba priti na cilj, za vsako ceno.

DCIM194GOPRO
Tako so jutra na Ultrah, kot ob jutranjem prebujanju v vojski. Se spomnete 😉 #povezava

Tale beseda čim prej  vemo, da je lahko bogata z bolečinami in morda tudi kakšnemu večjemu ne legodju. Vendar zato smo že na 5 km. Hitro je šlo. Sicer sam sem imel v planu, da bežim v enakomernem tempu. Se pravi okol 5:05 – 5:15.

DCIM194GOPRO
#stop in #uživaj

Zelo mi je všeč pri novi Suunto SpartanUltra, ker lahko sproti spremljaš kroge in predvidevaš čas na kilometer ter zelo pregleden zaslon tudi ob močni svetlobi. Meni osebno fajn zadeva. Se jo držim in ne pretiravam.

 

DCIM195GOPRO
Nepozabno a…

Sicer je glava popolnoma drugače odreagirala kot razum in ker je je bilo telo ready za hitrejši tek sem potegnil in tempo je šel tudi na 4:30. Vedel sem, da se mi bo to maščevalo oziroma, da bomo trpeli. Vendar glava je hotela da grem hitreje in sem šel.

Francesko #reketenzi

S seboj sem imel ZERO tabletke, magnezij prašek iz Xenofita, Energy Source, Coca-Colo ter še magnezijev klorid ter še kakšno malenkost. Naredil sem si tudi #zemljo, bi reku #legenda X.

DCIM196GOPRO
Borbamo in še bomo!

Pri polovičnem maratonu vse ok in vse brez posebnosti. Med potjo srečam znane face, z nakaterimi rečemo kakšno z nekaterimi smo se prvič v živo spoznali ne glede nato, da so samo FB prijatelji.

Mičo odlično support Piii

Luštno je srečati prjatle, ki pravijo, da komaj čakajo, da Česen kaj objavi ali kaj “pametnega” napiše. Sicer same kilometraže s kom smo kdaj, kaj rekli se ne spomnim, vendar slike povedo več kot uff besed 😉

Probam, se držati dogovorjenega tempa a ne gre. Glava hoče vse! Nadzorujem utrip in opazim, da se primerno s hitrostjo tempa hitro dviguje. Na 22km sem prišel tudi z 4:30, kar je bilo 100 krat prehitro. Jep tole se bo maščevalo. Al pa ne!

Gremo dalje, pri cca 21 km me “pobere” Mateja in skupaj začneva pisati lepo zgodbico.

Zgodbico, ki se jo bova spominjala še dolgo. Oba sva vedela že pred začetkom ultre, da bo to ultra smeha in solz. Vedla sva. Takšne so ultre 😉

Ok gremo nazaj k borbi. Borbi na čas 25 km mine hitro in brez zapletov. Mateja mi ponudi zemljo in TOP energijo. Ok, vse štima.

DCIM196GOPRO
Pia z najlepšim dresom 😉 Super hitra Pia! Vsa čast! Čestitke!

Med drugimi se srečamo tudi z noro ultrašico Pio, ki je rušila osebni rekord ter z Mizarjevem sinu, ki je pičil kot stroj! S Pio se prehitiva na popolnoma enakem mestu kot lansko leto! Ha, sej pravim copy paste prejšnemu letu! Popolnoma enako a rezultat na koncu…

IMG_6378
Pa kaj ustavu se bom, za en #top #selfi al kako se že temu reče 😉

Kmal prideva do 40 km, kjer sem si sam pri sebi rekel, da si dam v glavo musko na polno. Ok, brez zapletov in vse ok. Tempo še vedno vsaj zame obijalski. V 40 km sem “priletel” s tempom 4:35-4:45 kar je bilo vsaj zame super. Se pravi maratonček je za nami 😉 Tko za šalo, tako za vsak dan! Super.

Mateji sicer nisem povedal, da jo bom peljal na izlet in #klikKlak sva naredila eno #GoPro fotko za v album v Mozirskem gaju 😉 Tako, tek z izletom s fajn družbo 😉

Pa sva se peljala na izlet 😉 #Rožce

Pred nama je bilo še dobrih 30 km. Če smo 40 bomo pa še tek 30, pač tko za šalo. To si vedno pravim ne glede na stanje. Zadnjih pet km ne štejem. Vendar…

IMG_6382
Aha, mal si mi že zdelan miško. Eh niti ne 😉

BAM! In pri cca. 45-47 km se je vse porušilo tempo je padel in vse je šlo k vragu. Ves trud, ki sva ga vložila v 46 kilometrih je splaval po vodi vse je šlo tja v tri dni.

Žalosten in jezen, da ne bom moral zborbat še zadnjih 25km tako kot se za gre. Žalosten, da sem se že tolikokrat nategnil s tempom, žalosten, ker vse kar sem dal v usta je šlo spredaj in zadaj tja v cvet.

Stanje se je iz kilometra v kilometre poslabševalo, vse prjatle borce in ultraše sem začel kmalu gledati v hrbet.

Ultraš z ultrašicama 😉 #psst Nataša & Bogdan #respect

Oziroma bolj sem gledal beton, tako čisto od blizu, ki je bil obarvan v zeleno, in zelo prozorno ter rumeno tekočino.

Veliko mi pomeni, ko ti mama napiše na cesto nekaj v tvojem slogu, veliko ti pomeni, ko te oče stisne za vrat. Oba vesta kako je to. Skupaj smo že dali nekaj norih tekov.

IMG_6404
Ha, k ti pa tole napišejo na cesto pa veš, da si že legenda! Legende so počas za v smeti. Hočem bit zvezda! 😉 #NorcŠeRaj

Vedel sem, da bo jeba! Vendar sem probal v sebi ohraniti kanček pozitivne energije. Kanček nasmeha sem podaril Mateji, ki je mogla gledati kako njen varovanec polni Savinjo na mesto, da bi borbal kot je treba. Veliko so mi pomenile geste tekačev ki so mimo mene hiteli v cilj, veliko pozitivizma sem vzel tudi od mimojdočih, ki so me spodbujali na način: Samo še malo!

DCIM196GOPRO
Zver in lepotica 😉

Vendar pred mano je bilo še slabih 15 km! Še dolga bo. Se pravi cca toliko kot Ivančna – Pristava! Eh to pa bo, bo samo kdaj! Danes vem, da bo! Kljub temu, da sem prišel do mere, da je iz mene šel samo še žolč, sem vedel, da bom zborbal. Pa tudi če jutri. Čas teka se je bližal okoli 7 ur. Da bi tekel 7 ur mi pa ni pustila Mateja.

Vse je delala, samo da bi odfural pod sedmimi urami. Verjamite vseeno mi je bilo koliko časa bom tekel, ker sem vedel, da sem vse zafural naj bo pa tudi čas tak kot je! To je realnost! Nikoli ne bom odstopil zaradi časa! Nikoli. Borbal bom do zadnjega! #NaMuč

20160903_111632
Trener nadzoruje… Planira nove projekte in načrte bežanj 😉

Ustavil sem se naslonil na ograjo pogledal prosti Savinji in utrip je bil v višavi, kot da bi tekel sprint. Utrip ni in ni padel.

Uff pred mano samo še 6km in Savinjo sem polnil in polnil, tako da so mogli počasi že zapornice dvigniti, da so sprostili vodni tok 😉 Polnil in polnil.

Najtežje mi je bilo, da sem moral gledati Matejo, ki gleda kako lepo bruham po svojih najboljših salonarčih. Žalostno je, da bruhaš po lastnem telesu! Počutiš so popolona za v smeti, ampak borbaš in borbaš na vse! Predaje ni! 

Vendar pozitivizma ni zmanjkalo 😉

14202823_10208334347648861_721488017_o
Za takšen razgled pridemo v Logarsko 😉 #najlepša

Zadnje 3 km smo borbali na vse! Zadnje 2 km se nam pridruži še Tadeja! Ha, Tadeja je tudi zanimiva deklina. Polna energije. Eh super deklina! Hvala za vse ponujeno samo tisti trenutek mi ni nič kaj dosti pasalo.

DCIM196GOPRO
Še ena izmed srčnih deklin #Tadeja

Borbam zadnji km se zaustavi in slišim zadnji kilomer pa ne boš hodu…

20160903_121347
Ja, tudi to je sestavni del ulter! Borc, sicer te ne poznam, vendar vem, da si iz naših vrst! Zrihtaj se! Se spomnite, tudi v vojski so takšne “žrtve” #povezava #šok

In zopet v tek do cilja. Vesel in ponosen, da sem se prevlekel sicer odkrito rečeno in sam do sebe strog, da je to bolj #ultraPočasen tek. Vendar na zadnjih kilometrih se zgodi vse mogoče…

DCIM196GOPRO
Kapljica sreče!

Vendar tako je!

14222277_10208442874126778_7595901025405663713_n
Silvan Roba ena izmed #top slik v moji tekaški karieri! Hvala

Končno!..

IMG_6536
Srce! Mateja hvala za vse!

S solzami sreče in olajšanja se objamemo in skupaj zajokamo!

Vem, morda se bo vam zdelo, že spet jokca in se smili samemu sebi. Ja, tudi prav in upm, da bom še velikokrat jokal ob takšni prijateljih, če je treba vsak dan! Morda nekoč cel mesec, saj so pred nami novi plani.

IMG_6566
Baterije na nuli, vendar se ob takšnih objemih polnijo z bliskovito hitrostjo!

Zagotovo pa lahko rečem, da se naslednje leto, če bo vse v redu vidimo zopet v Logarski dolini.

Toliko časa bom gulil “logarsko” dokler ne bom popolnoma zadovoljen z izbiro tempa. Tako sem se odločil… In naslednjo leto sva zopet skupaj. Ane Mateja 😉 Prisežem, da se bom potrudil, da bodo lepši kadri 😉

V glavnem, lahko bi govoril kaj vse je bila posledica oziroma vzorok za takšno stanje. Lahko je bila preotrujenost od prejšnjega tedna, lahko je bila kriva izbira hrane, lahko je bila kriva prekomerna uporaba magnezijevaga klorida, morda tudi to, da sem čez celotno trasa zaužil samo pol čokolde in nobene energije več. Vendar sam menim, da je naj verjetnejši vzrok za takšno stanje izbira neprimernega tempa. Telo ni navajeno na oster tempo se pravi pulz čez 170 (sicer mi je “pulz” malo zagodel). Navajen sem delati na pulzi 130-140.

DCIM196GOPRO
Bravo, vsem tistim, ki so borbali preko sebe!

Ok, pustimo vzroke, to je realno stanje, lahko bi se odrekel ultri in bi bili doma. Še bomo tekli, še bomo iskali projekte, ki jih gospod Google ne pozna.

Naj samo še omenim, da sem bil pozitivno presenečen, nad vsemi, ki so me podpirali. Ne bom govoril o moji spremljevalni ekipi, ker vem, da je najbolj srčna! Govorim o tekačih, ki so leteli mimo mene. In vseh oseb ob cesti. Ne vem kdo je bil, ampak…ko sem pobruhal pol ceste se me je en tekač dotaknil po hrbtu (Mislim, da je bil Matjaž ali Jaka)… Vglavnem dalo mi je misliti! Ja! To je to! Vidva, že vesta. Če je bil kdo drug pa tudi #top!

V glavnem, Logarska je zakon in še gremo, še gremo da vidimo face, ki borbajo! Še gremo, da zborbamo ponovno in ponovno! Pa, kakor koli bo!

IMG_6587
Z eno besedo Pia 😉

Ko se umiriš greš pod tuš in srečaš ultrašico Pio, ki je že perajt za podelitev! #Top posebna Pia, takšno te imamo radi!

IMG_6591
“Urejen” in pripravljen, da z borci rečemo kakšno takšno, kako smo se imeli lepo…

Ko se urediš, komaj čakaš, da greš med prjatle, ki so nekaj tako posebnega… Bolj nori, boljši!

IMG_6596
Na sebe rad hitro “navlečem” kompresijske nogavičke in hlače za popolnejšo in hitro okrevanje #SalomonRunning #nrcGlasses

Za Franceska Mizarjevega sina sem zelo vesel, da je borbal tko za šalo nekaj malo kot 6ur 😉 Odlično! Bravo in čestitke!

DCIM196GOPRO
Pa se mu ne morš odrečt! #MizarjevSin 😉

Lepo je bilo pokremljati s pravimi in odkritimi prjatli. To je vedno tako lepo!

IMG_6629
Mož s srcem! Bogdan bodi super in #StaySafe

Sem pa tja je bilo treba tudi malo parlamentirat, ampak… No vsak ima svoje zgodbe 😉

IMG_6605
Kdo bo koga al pa vsi vse 😉 Roba v ozadju ima vse pod kontrolo 😉

Vedno kakšne nore izkušnje, prigode in nasvete lahko najdeš pri našemu legendarnemu Oskarju!

DCIM196GOPRO
Ha, Oskar…al pa… Ne ne oskar je Oskar!

Če pa slučajno odgovora na vprašanje ne najde Oskar je tu pravi naslov! Starešina Zmago!

DCIM196GOPRO
Ultraš! Zmago z velikimi začetnicami zapisan v svet #Doooooolgih tekov!

Ker pa včasih potrebuješ tudi kakšen malo bolj mlajši nasvet se obrneš na Jaka 😉

DCIM196GOPRO
Mladina na kup 😉

Ker pa je z mladimi zabavno se na takšnih in malo drugačnih ultrah odlično “znajdeta” Ula in Blaž

DCIM196GOPRO
Vsak dan z novimi izkušnjami. To je tako ql! Bravo Ula!

Ker je  vse v izkušnjah je pravi naslov naša Špartanka Nataša Robnik, ki se “špara” za Špartatlon! Tokrat je svojega moža terala na kolesu! Poklon obema!

DCIM196GOPRO
#Top fajterja

Najbolj sem vesel, ko kje na kakšni tekmi zmaga Pia, odkrito rečeno na jok mi pa gre ko vidim Vida Senico! Ne vem zakaj! A vsa čast, malo več kot 5 ur in že je bil na cilju! Noro!

DCIM196GOPRO
V veselje in čast mi je bilo in mi je, da sem lahko “pritegnil” fotko z absolutnima zmagovalcema! Pia in Vid čestitke!

Oprema:

Na sebi sem ime obute salonarčke, ki so se pri hmm mislim, da okoli 48km popolnoma zmočile saj sem se šel potopit za zelo kratek čas v Savinjo. Potopit sem se šel, da sem se resetiral. Ker vem, da so SLab Sonic res #top salonarčki, sem bil prepričan, da ne bom dobil nobenega žulja. Skozi celotno traso me ni nič ribalo in je bilo prav prijetno v Salomon opremi. Všeč mi je kar je narejeno, da je narejeno z občutkom in da traja! #Top roba! Super so se obnesle nogavičke v sklopu nogavčkov. Meča popolnoma relax in brez napetosti. #ToMiJeVšeč

IMG_6583

Suunto Spartan je lepo vodila kilometre in kakor sem zgoraj napisal sem zadovoljen s prikazom krogov. Le malo mi je zagodil HR pas, moram še malo naštimati. No, se pa že veselim tedna, ki je pred name saj Suunto obljublja nove posodovitve. Tako ali tako velja #BeyondLogic

http://www.movescount.com/moves/move121335915 – Skupni čas tam okoli minito pod 7 ur in 9 med M ultraši 😉

Hrana:

Teden in dan pred dirko sem pil ZERO energijo, kakor se je dalo, med vse svoje priljubljene pijače sem zmešal pol žlice Magnezijevega klorida. Sicer nagravžno za pit a koristi. Morda sem samo malo pretiraval s kolečino. Drugače sem pa popolnoma zadovoljen s TOP energijo ter Xenofit energijo iz Factory Stora

Ko smo prišli domov “smo” se hitro namazali z Born Relax Recovery kremo. Super regeneracija za naslednji dan.

 

Bilo je #BeyondLogic v stilu #TimeToPlay

Morda ti bo všeč tudi:

10.070 Komentarjev

 1. Tečem ultramaratone že 25 let, tako da sem skočil v superge večkrat kot marsikdo. Jaz in večina starih mačkov, ki se ukvarjamo z vzdržljivostnimi teki, to počnemo zaradi lastnega zadovoljstva, zdravja in veselja. Tale fant pa to počne iz povsem drugačnih razlogov. Vse skupaj je ena velika samopromocija, ter promocija Suunta, Salomona in nezdrave sodobne plastične “športne” prehrane. Fant hoče biti slovenska različica Kilian Jorneta, a mu to zelo slabo uspeva. Kiliana sem spoznal osebno (večkrat) in je res preprosta oseba, ki ve kaj pomeni biti vzdržljivostni športnik v pravem pomenu besede. In ja, tudi slovenskega komandosa sem imel priliko bežno srečati in njegova samovšečnost je veliko bližje Ronaldu kot povprečnem vzdrljivostnem športniku. Tudi na tekmah kjer se pojavi gre večini na živce s svojo nadutostjo. Vem, da me boste sedaj še bolj napadli z vsemi topovi, ampak mi je prav vseeno, ker nekdo mora pač reči bobu bob.

  1. Se strinjam z Juretom. Samovšečni nakladač, ki za polnjene baterij svoje narcisoidnosti potrebuje všečke drugih, sicer mu očitno to kar dela nič ne pomeni.

  2. Blog ti je pa vseeno zanimiv za prebrt, drugace nebi pristal tukaj:) Hmmm… Vsak je lahko kar hoče bit, enim boš ušeč enim pa ne, to je dejstvo. Važno je samo, da se ne pustiš sprovocirat raznim hejterjem in delaš to kar te veseli za ljudi, kateri te spoštujejo in si jim navdih, ostali itak niso pomembni. Peace✌

  3. Ah. Eni tako, drugi tako.
   Anžeta ne poznam osebno, sem pa imel možnost teči z njim na Soči Outdoor festivalu, na Bledu na teku v spomin na Ruth, pa še kje, in ti povem, da je fant na mestu. Prijazen, vedno pripravljen na pogovor in ko to najbolj potrebuješ te potreplja po rami ali pa ti z kako drugo gesto vlije novih moči in volje. Želim si samo več takih ljudi.

 2. Kolega Anže dobr si napisal 🙂
  Veš da s tabo kamorkoli in kadarkoli 🙂 Skupaj doživeli že marsikakšno situacijo, od dobrih do slabih, težkih in lahkih, vendar nas dobra volja ni nikoli pustila na cedilu.
  Poznava se že 8 let, borbava skupaj v službi, včasih tudi kje na športu (sicer ne tako dolgem ampak…)
  Lahko samo rečem da ljudje ki te resnično poznajo vedo kakšen si, kakšen je tvoj karakter in tvoj odnos. In mene je tak odnos že rešil iz kake “višinske” situacije 🙂
  Upam da si Mateji tudi kako ušpičil, kljub slabim trenutkom, ter ji polepšal dan tko kt ti ga je sigurno ona celo pot lepšala in lajšala 🙂
  Jure malo ga spoznaj-ne samo bežno, vzemi si 15 min za pogovor pa boš videl da sploh ni nadut, je pa direkten človek kar nekateri ne prenesejo, ker radi pluvajo po drugih, na svoj račun pa nočejo nič slišati.

 3. Noro Anžeman, spet si dokazal kako velik borec si! Odličen, slikovit zapis v katerem si povezal svoja dva svetova! Bravo, globok poklon!
  Spoštovana Jure in Sam, Anžeta očitno ne poznata, zato je vajino mnenje takšno kot pač je. Nekateri tekači, ultraši držijo svoje izkušnje, občutke, dobre in slabe trenutke, komplekse in uspehe samo zase, nekateri jih podelijo s svojimi bljižnjimi ali kako drugače gredo skozi vzpone in padce. Anže je odprtega srca in misli, je čustven fant, ki svoj šport živi in ga deli z drugimi. Vajin način razmišljanja je zagotovo najboljši-za vaju, Anžetov pa zanj in vse nas, ki smo mu hvaležni, ker deli z nami svoje občutke, fotografije, lepe in manj lepe trenutke, nas s tem motivira, navdušuje in med nas širi pozitiven odnos do gibanja, soljudi in narave. Promocija… Ja, če imaš sponzorja imaš do njega tudi obveznosti… Če si s stvarmi zadovoljen, jih tudi reklamiraš, s tem ni prav nič narobe!
  Sta pa vedno dve možnosti, blog prebereš, ali pa ne… Anžeta srečaš, se z njim in zanj veseliš, ali pogledaš proč… Izbira je vsekakor tvoja! Živi in pusti živeti, kot je napisal moj predhodnik!
  Pa srečno ultraši, neglede na to, po kateri poti hodite! 🙂
  Klavdija

 4. @Klavdija: hahah sponzorji?!??!? Za kaj že??? Zaradi njegovih vrhunskih uvrstitev? Hahah dej nehi no nakladat in mu lesti v tazadnjo. Poznam večino SLO ultrašev, traitaloncev ter gorskih tekačev in 99,9% njih NE MORE dobiti enega samega spozorja in dosegajo vrhunske uvrstitve na tekmovanjih. Torej če ima tale samopromotor s prevelikim egom sponzorja, ga ima zaradi vez in poznanstev in ne zaradi športnih dosežkov. Torej prosim mi ne nabijat in zavajat ljudi o tem kako ima dolžnosti do sponzorjev, ker izpadeš res patetično. No, si nas pa nasmejala in tudi to je nekaj vredno. Pa srečno….

 5. Lila Lovely BBW

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nonetheless really really worth taking a appear, whoa did one learn about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 6. MyBeyondLogic – MyLife – In the fight warrior in peace sportsman

  Hello Admin!
  ссылка на мега тор

  Mega сайт оригинальный – ссылка на платформу в теневом интернете. Приветствуем вас на флагманском ресурсе российского darknet. МЕГА https://xn--mea-ysa.com площадка позволит вам покупать позиции, которые были недоступны после закрытия HYDRA. Перейдите на mega и наслаждайтесь старыми добрыми магазинами на новом уникальном фаворите среди даркнет ресурсов. Наш ресурс поддерживает самое быстрое и анонимное соединение, что позволяет пользователям, ощущать безопасность, за сохраность своих личных данных.

  мега дарк нет

 7. http://ww31.anygag.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://arthentics.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://www.txfgsales.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://ecexpress.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  https://mskstroyki.ru/nedvizhimost/poluchit-v-sobstvennost-kvartiru-v-n.html
  https://store.khl.ru/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&event3=&goto=https://porno365-zerkalo.club/
  http://cleaningpinnaclesolution.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  http://tzingona.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=interiaafi.hit.gemius.pl%2F_sslredir%2Fhitredir%2Fid%3DzZng66c0P1UILKWWT1Sdy5R633l6TaLPVE0pwBIt2XH.L7%2Fstparam%3Dkgeofwmqes%2Furl%3Dporno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://www.pedonorthtexas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://womenscareidaho.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=492ban.net%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3Dporno365-zerkalo.club%252Fcategories%252F
  http://www.kandsranch.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://shineeverbright.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://www.randomactsofromance.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  http://glongobardi.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  https://bwgarden.com/mainimage2/
  http://chainsonfootwear.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://yinformer.programmingsource.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://www.field-holdings.co.kr/g5/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=132758
  https://images.google.co.jp/url?q=https://porno365-zerkalo.club/categories/
  https://img.particlenews.com/image.php?type=thumbnail_90x90&url=https%3A%2F%2Fimages.google.gp%2Furl%3Fq%3Dhttps%3A%2F%2Fporno365-zerkalo.club%2Fcategories%2F
  http://keepyourlifeinsurance.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.savagesolutions.org%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3Dporno365-zerkalo.club%252Fcategories%252F
  http://www.environmentsearch.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  http://estwing.cn/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  http://ihatesuzuki.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno365-zerkalo.club
  http://www.malyksiaze.otwartedrzwi.pl/strona-glowna/

 8. MyBeyondLogic – MyLife – In the fight warrior in peace sportsman

  Hi all! My name is Admin Read:

  Официальный сайт МЕГА https://xn--meg-cla.com предлагает массу товаров и услуг на любой вкус. Здесь можно найти абсолютно все, о чем только можно подумать. А главное, проект не является простым магазином, а предоставляет посреднические услуги, работая в формате доски объявлений. Потому здесь можно найти большое количество продавцов, сравнить цены, посмотреть отзывы, оценить конкуренцию и подобрать наиболее подходящий для себя вариант. Остается только перейти на сайт МЕГА по адресу https://xn--meg-kla.com. Сама площадка обеспечит вам безопасное пребывание, и поможет сохранить анонимность, даже без использования средства браузера Tor или VPN. Потому вы можете не беспокоится, и смело переходить на активное зеркало MEGA, ссылка которого указана выше.

  мега darknet market

 9. То и дело посетители выступают SEO спеца определенным шаманом, выполняющим безграмотный ясный (а) также уклончивый чарт работ. НА данной статье пишущий эти строки рассмотрим реальный перечень служб SEO специалиста. В ТЕЧЕНИЕ аудит сайта последнем прошлом усиление справочной массы иметься в наличии узловою уроком SEO продвижения. Через покупке или аренде гиперссылок на различных царство безграничных возможностей ресурсах, SEO умелицы продвигали сайтики своих клиентов в течение искательской выдаче. Постепенно поисковые алгоритмы видоизменялись (а) также, уж буква 2013 г., влияние ссылок чтобы поисковой налаженности Яндекс свелось для минимальным значениям. https://goo.gl/maps/byRkWJf4pmUGgu6w6

 10. Open a FREEE account with http://UseFreelancer.com and start making money at home selling any service or E-product.

  http://UseFreelancer.com is a new advanced platform and nothing like it on the internet it has the following advantages

  1- Sell one on one live video streaming per hour service (first time on the internet) for more details brows https://www.usefreelancer.com/pages/live

  2- You can sell any downloadable E-products and E-services for example e-book, software, plugins, WordPress temples, Teaching lessons, etc. and get you money as soon as the buyer downloads your zip file, (first time a freelancer website offer selling downloadable products to his freelancers on the internet)

  3- Have your own affiliate for all your services (first time on the internet)

  4- Vacation mode if you are sick or going for vacation. (first time on the internet) other freelancers sites ask you to be available 24/7 forever and you cannot go for vacation and if you do not respond to a customer request they will have a bad report about you and you are not the boss, But at http://UseFreelancer.com you are the boss, work when you like and stop working when you like after all it is your own business.

  5- it uses all the languages and the currencies of the world. So you can sell to all the customers in the World.

  6- It has Eleven (11) different kinds of payments including cryptocurrency.

  7- if you have a service in another freelancer site with 5 stars or less you can add it to http://UseFreelancer.com with the same description and video and imagss and open a support ticket and give us your other freelancer link and we will give you the same number of stars you have for such a gig and the good thing about it is that you will write your own feedback for it and we will add it to your gig.

  http://UseFreelancer.com is the best of all the rest

  open a Free account now and start making money at home

  Enjoy working at home

 11. один из крупнейших сайтов отзывов в Рунете – https://www.openstreetmap.org/user/proverj

  577**JF@!LF#
  Отзовик http://geodal.nnov.org/blog/otzyvy_o_firmah_i_kompaniyah.html
  – популярный форум отзывов, где миллионы реальных покупателей, владельцев, туристов, сотрудников и пациентов обмениваются полезным опытом о товарах/услугах/работе, делятся фото и видео, ставят оценки, создают рейтинги лучших, изучают инструкции по применению и предлагают аналоги, раздают лайфхаки и хитрости, советуют что посмотреть и где выгоднее купить, а также предупреждают о недостатках и проблемах.

  это платформа для подбора товаров, сравнения цен и выгодных покупок. На площадке представлены подробные описания и тысячи отзывов от реальных покупателей.
  https://qna.habr.com/user/proverj

  Здесь https://www.goroskop.ru/user/viewprofile/17547/
  Пользователи могут оставить отзывы не только на компанию, но и на конкретные товары и услуги.

 12. Hello!

  My co workers and I are a varied body of impressive mobile hair and makeup professionals around in Seattle, Washington and we are very thrilled you are reading more. Our team specialize in wedding glamour for a modern bride that needs to enjoy her style for ever!
  My team has an eye for detail and a requirement for excellency. Our intention is to make certain you feel prepared and definitely ravishing!
  We have schooled amoung the best and own the craft and technique to put in place your supreme visage to existance. My crew do the best to maintain an experience that guides you you, but together, to minister the ultimate form to make you feel beautiful, sanguine, and Photogenic.
  If you are wanting modern look, look like a rockstar, and to arouse the family, you found the right team..

  Our hair stylists come from mastership. It makes us proud to provide diversity to Friday Harbour community. If you now someone that needs our service or need to understand more view our site.
  hair and makeup seattle or in Woodinville

 13. Click Here

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nevertheless really really worth taking a search, whoa did a single understand about Mid East has got extra problerms at the same time […]

 14. Click Here

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nevertheless definitely worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 15. Следовательно, когда ваш сайт появляется в
  органических результатах, это повышает доверие к нему со стороны тех, кто как раз искал ваши услуги.

 16. Republic of Turkiye — 2023 Turkey–Syria earthquake

  Over 18,340 killed in powerful earthquakes that hit southern Turkiye

  Support people who have lost their homes, relatives and friends. The project was founded by volunteers and ordinary people.

  Together we can do a lot. https://turkiye.community/donate

  Monday’s twin quakes, centered in Kahramanmaras, impact more than 13M people across 10 provinces

  ===== Deprem Yard?mlasma Seferberligi https://turkiye.community/

 17. Click Here

  […]although websites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they’re essentially really worth a go as a result of, so have a look[…]

 18. Click Here

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they’re essentially really worth a go by way of, so possess a look[…]

 19. Кариес возникновение излечение

  Почему же кариес?

  В настоящее времечко и в помин нет определенной догадки, та или иная бы проливала свет на появление кариеса. В стоматологии имеют предположения, вследствие чего кариес образуется в итоге разрушения затверделых тканей зубов после их прорезывания, а также ввиду влияния продуктов жизнедеятельности многих микроорганизмов. Лечение заболевших зубов кариесом в Жилой комплекс Битца, диктует правила актуального визита к зубному врачу, фактически кариес невозможно справиться лично.

  Фактор развития кариеса и его индивидуальности

  Среди микроорганизмов отдельный интерес представляет кариесогенный стрептококк. А именно он порождает средний кариес и другие его виды. В процессе углеводов налета, им вычленяется молочная кислота, которая помогает вымывке кальция да его объединений, отчего ведет к появлению дефектов.

  Подчас на попавший под кариес зуб добавляется температурное или хирургическое воздействие, возникают неприятные болевые ощущения. По мере прерывания давления, исчезает и неприятные ощущения. В случай если рассмотреть на пораженный зуб, то плохих сдвигов совсем не обнаружите кроме почернения эмали в месте дефекта. Таковые сегменты, как обычно, имеют желтоватый также коричнево темный цвет. При торопливом развитии кариеса (к примеру, у ребяток) цвет зуба может не изменяться. Всегда зависит от строения самого зуба.

  Пока что зуб с кариесом находится в начальной этапа заболевания и о нем напоминает лиш только точка, вы можете ни чуточки не ощущать волнение. Между тем оно выливается в поверхностный кариес, поражается эмаль, а потом зуб отчётливо отзывается на кислое лемон, сладкое варенье, горячий кофе а также холодное мороженное. Недуг может коснуться эмалево-дентинного места, рано или поздно сама эмаль размягчается.

  Кариес средний отдаётся болью, только лишь при сдавливании пищи зубами.

  Кариес глубокий уничтожает не только эмаль, но и дентин, благодаря чему появляется кариозная пазуха с размягченным дентином, куда попадает пища. Также не рекомендуется забывать и о профилактических мероприятиях, которые помогут сохранить зубы в наилучшем состоянии.
  Чем раньше вы придете к стоматологу и сделаете лечение высокой сложности кариеса тем успешнее будет борьба с ним, и тем ниже будет цена лечения.
  Не запускайте заболевание, которое может перерасти в более, сложную форму как пульпит.

 20. Click Here

  […]we like to honor many other world-wide-web sites on the web, even when they aren稚 linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 21. Здравствуйте, комрады!

  Стяжка , даже когда она была уложена четко в соответствии с грамотным руководством, с течением времени приходит в негодность. Это неудивительно, ведь она принимает на себя большие нагрузки от массы напольного покрытия, мебели, хождения людей и других динамических влияний. В связи с чем для устранения полной потери ее эксплуатационных свойств время от времени необходимо делать ремонт стяжки пола. О характеристиках стяжки нужно спросить, когда вы мониторите стоимость строения из легких стальных конструкций или иных материалов.

  Для того чтобы приобрести представление о степени повреждения пола, предварительно надо совсем удалить старое покрытие, очистить поверхность от мусора, пыли и загрязнений. Далее надо определиться с видом деформации и ремонта, который необходимо будет выполнить.

  Может возникнуть один из перечисленных случаев:

  Гладкая поверхность имеет маленькие ямки и немного трещин, повышен уровень возникновения пыли. Данные дефекты нестрашны, они с легкостью убираются при минимальной потере времени и денежных средств.
  Стяжка расслаивается, поверхность достаточно глубоко растрескалась в локальных участках. Подобный тип повреждений подлежит починке, но необходимо будет использовать особые строительные смеси.
  Поверхность сильно искривлена, пол покрыт глубокими трещинами. Ремонт повреждений подобной силы доступен только профессионалам, владеющим определенными умениями и оборудованием.

 22. прописка и миграционный учет для загранпаспорта после отправки заявления в личный кабинет на портале «Госуслуги» в соответствии с жилищным законодательством Российской Федерации Ульяновск Томск Симферополь Сургут Петрозаводск Стерлитамак Златоуст Северодвинск Ессентуки Пятигорск

 23. Имплантология в битце

  Имплантация на нынешний век- самое своевременное направление в стоматологии, дающая возможность восстанавливать отсутствующие зубы. Нынешняя медицина добилась немало, однако при этом люди постоянно раздумывают, стоит ли выбирать данную операцию, вероятные при этом риски. Чтобы развеять данные колебания, обсудим импланты, вернее, о том, почему не нужно переживать о постановки импланта а также побуждения выбора особенно определённого варианта протезирования.

  Опыт имплантологов, работающих в нашей клинике, (а) также взаимодействие и сотрудничество с основными производителями имплантатов свидетельствует, почему не стоит опасаться по постановки имплантатов. Данные конструкции явно содействуют восполнить безвозвратный зуб, пожалуй и весь зубной ряд, отчего обладает массой преимуществ.

  К этим приоритетам относятся: Стоимость установки импланта в битце

  Правильная структура имплантатов с коронками

  Соответствующие имплантаты для зубов пизготовлены до такой степени, так чтоб Вы не чувствовали их присутствия, а лишь только здоровые и основательные зубы. Это становится возможно вследствие особой процедуре установки – и вживления имплантат зуба не просто, добавляется в кость, а сращивается с ней.

  Безболезненная имплантация при полном отсутствии зубов

  Несмотря на распространенное мнение, процесс по установке имплантатов целиком и полностью не чувствительна. Первое, боли нет, так как наиболее значительная работа делается на костной ткани (именно туда и вживляется имплантат зуба), во-вторых, для гарантии отсутствия неприятных ощущений установка импланта поддерживается анестезией ткани десны, которую слегка разрезают во время процедуры.
  В процессе установки имплатнта имплантолог вдобавок может провести дополнительное обезболивание, при возвращение чувствительности.

 24. Лёд Байкала закрыли для туристов после викингов на “буханках”

  В сети завирусилось видео с тремя автомобилями на льду Байкала, чей предводитель ехал на крыше с топором. Перфоманс не заценили в МЧС. Окончательно запретить подобное решили сегодня после того, как затонула машина. К счастью, все четыре пассажира успели спастись.

  Теперь за катание по озеру будут штрафовать: физлица получат от 3 до 4,5 тысяч рублей штрафа, юридические фирмы — от 200 до 400 тысяч рублей.

  https://t.me/+6pZvz6H6iXBiYjky

 25. About Network Digital Office Systems Inc.
  Founded in 1997, Network Digital Office Systems Inc.
  set out to change the way businesses lease, rent, and purchase their
  office equipment. With a 25-year track record of exceptional service, Network
  Digital’s management has over 40+ years in the industry.

  Whether you have a home office, small business,
  or large corporation, we have the skills and service you
  can depend on.

 26. It’s a pleasure to meet you

  Graduation is a significant milestone that ought to get an unique look. Whether you are graduating from twelfth grade or university, on location makeup services.

  We are a divergent troup of magnificent mobile makeup and hair artists from in Seattle, WA and our team is very thrilled you’re inquiring about our services. We specialize in heavenly glamour for the star bride that desires to love the image for a lifetime!
  Our group has an eye for tricks of the trade and drive for excellency. Our objective is to provide that you feel groomed and absolutely gorgeous!
  Our band have trained with the top in the field and enjoy the savvy and skill to develop your glamour vision to existance. My crew fight to provision an situation that guides you you, but together, to curate the impeccable pattern to make you feel angelic, assured, and photo ready.
  Whether you are wanting organic style, look stellar, and to thrill the everyone, you come to the right spot!

  Our stylists come from highly culitvated experience. It makes us content to cater diversity to Leavenworth community. If you need our team and have to know more visit.
  makeup bridal pic or near Woodinville

 27. Pozdrav
  Napisal bom predloge za avtomatizacijo za brskalnik in spletna mesta, za aplikacije Android in zbiral podatke
  Avtomatiziram Aplikacije za Android in zbiram podatke iz njih
  Spletna mesta za strganje: katalogi, telefoni, podjetja, izdelki
  Avtomatiziral bom vsa dejanja v brskalniku, zagotovil bom skript. Napisal bom samodejni bot za brskalnik in spletna mesta

  Ustvarite spletne trgovine z vsebino in izdelki vašega dobavitelja. Ustvarjanje in polnjenje spletnih trgovin in katalogov. Samodejni prenos kataloga izdelkov vašega dobavitelja v vašo spletno trgovino.
  (Delam s spletnimi mesti katere koli zahtevnosti, z zaščito pred kopiranjem in captcha) pridobivanje podatkov s spletnih mest, zaščitenih pred kopiranjem, reševanje captcha in recaptcha.
  Nalaganje podatkov v bazo podatkov.

  Bogate izkušnje pri razvoju in pridobivanju podatkov s spletnih strani.
  Samodejno zbiranje s spletnih mest podjetij, telefonskih številk, e-poštnih sporočil in katalogov izdelkov.
  Tudi bogate izkušnje pri objavljanju vsebin na spletnih straneh in spletnih trgovinah.

  Ustvaril sem projekte za samodejno zbiranje in objavljanje vsebine v ZennoPoster, Brskalnikavtomationstudio, ZennoDroid.
  Delam spletno strganje, čiščenje podatkov, zbiranje podatkov, pridobivanje podatkov, pajkanje po spletnih straneh. Razvijam spletne bote. Sem svetovalec za spletno strganje in podatkovni inženir. Razvoj in avtomatizacija botov po meri

  Contacts:
  https://www.facebook.com/groups/WebScrapingStore/
  Tel/Viber/WhatsApp:
  +79818525114
  Skype anato27

 28. I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man, and maybe even a billionaire!

  This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

  Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
  Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

  Video:
  https://www.youtube.com/watch?v=cOLX3g6ByR4

  Telegram:
  https://t.me/btc_profit_search

 29. DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
  IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

  – High Speed ​​IPv6 Proxy
  – Virgin IPv6 proxy
  – Anonymous IPv6 proxy
  – Rotating IPv6 Proxy (configurable)
  – Static IPv6 proxy (configurable)
  – 24 Hour IPv6 Proxy
  – IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

  DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
  https://datafastproxies.com/

  Contact:
  https://datafastproxies.com/contact/

 30. MyBeyondLogic – MyLife – In the fight warrior in peace sportsman

  Производя поиск в интернете, веб-серфер все равно столкнется с интеренет-магазином OmgOmg-onion: https://xn--om-4na.com. Многие юзеры сети хотят закупаться моментально и абсолютно безопасно. Нереально внушительный IT рынок c необычными позициями,которые не найдешь в обычном браузере, представлен на странице ОмгОмг-онион – https://xn--mgmg-u0bc.com. При регистрации на портале или в переписках никому не сообщайте свои личные данные, придумайте логин и отображамое имя, которое отличается от логина. Также придумаете надёжный пароль от 8 символов и более.

  omgomgomg ссылка
  omg omg даркнет

  зеркала омг

 31. MyBeyondLogic – MyLife – In the fight warrior in peace sportsman

  Вас приветствует абсолютно новая версия даркнет площадки OMG onion – в данный момент самый перспективный ресурс русского интернета! Линк для доступа через обычный браузер на зеркало сайта OMG – https://xn--omom-cxac.com – Вам больше не нужно искать все новые зеркала гидры, потому что теперь ты знаешь, где заказать самый лучший товар и по самым привлекательным ценам. Быстрый и моментальный доступ, манящий и приветливый дизайн сайта, в котором быстро и приятно возможно приобрести все самое нужное тебе в данный момент.

  omgomgomg ссылка
  вход ОМГ

  зеркало омг

 32. MyBeyondLogic – MyLife – In the fight warrior in peace sportsman

  Хотите найти место, где можно купить все, что угодно? Тогда вам подойдет сайт OMG https://xn--omom-cxac.com , у нас вы можете покупать и продавать, совершенно не беспокоясь о своей анонимности. Лучшие условия на просторах мирового даркнета. Мы работаем по всем странам мира. На сайте Вы сможете найти для себя нужные вещи. ОМГ магазин – это уникальная площадка и мы предоставляем вам ссылку на официальное зеркало ОМГ от администрации проекта. Нужно только перейти по ней, зайти на сайт и подобрать нужные для себя товары. Площадка полностью анонимна, работает 24/7, а кроме того, не требует соединения TOR или VPN. Достаточно перейти на ОМГ официальный сайт https://xn--omgmg-8dc.com и начать работу с проектом. Для этого понадобится простая регистрация, и буквально несколько кликов. А при возникновении любых трудностей вы всегда можете обратиться к администрации проекта.

  омг сайт
  omg onion

  омг

 33. Hello! My name is Davin and I’m glad to be at blog.anzecesen.com. I was born in Ireland but now I’m a student at the Smith College.
  I’m normally an industrious student but this semester I had to travel abroad to visit my kinsfolk. I knew I wouldn’t have time to finish my argumentative essay, so I’ve found a great solution to my problem – ESSAYERUDITE.COM >>> https://essayerudite.com/write-my-essay/
  I had to order my paper, because I was pressed for time to finish it myself. I chose EssayErudite as my argumentative essay writing service because it’s respected and has a lot of experience in this market.
  I received my order on time, with proper style and formatting. (argumentative essay, 96 pages, 3 days, University)
  I never thought it could be possible to order argumentative essay from an online writing service. But I tried it, and it was successful!
  I would surely advise this essay writing service to all my friends 😉

 34. Очищение печени и восстановление ее функций в домашних условиях: помощь железе https://1popecheni.ru Токсины и продукты обмена при накоплении могут разрушать клетки печени напрямую или опосредовано — через воспаление. Воспаление и гибель клеток печени вызывают активное разрастание соединительной ткани в органе — фиброз.

 35. Hi! Do you know if they make any plugins
  to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Thank you!

 36. Predstavljamo popolnoma nov brskalnik antidetect nove generacije!

  Popolnoma nov varen brskalnik z metodami proti odkrivanju

  Naše prednosti

  – Podatke o profilu lahko shranite na primeren način za vas. Izbira je baza podatkov ali vaša naprava.
  – Podatki na različnih napravah so sinhronizirani med seboj.
  – Možnost dokaj natančnih ročnih nastavitev-lahko spremenite nastavitve posrednika, časovni pas, identifikacijske nize brskalnika in še veliko več.
  – Dostop za ustvarjanje več delovnih okolij.
  – Zaščita sistema pred vdorom in uhajanjem v primeru napačnega vnosa gesla.
  – Shranjevanje šifriranih profilov v oblaku
  – Večplatformne različice brskalnika
  – Samodejno ustvarjanje prstnih odtisov digitalnega prstnega odtisa naprave in še veliko več

  Ko se obrnete na podporo samo do konca tega meseca, je za nove uporabnike zagotovljen 50% popust

  Obstaja tudi partnerski program za vse uporabnike s plačilom do 40% vsakega plačila novega uporabnika!
  Pridružite se naši prijazni skupnosti, počutite se varno z brskalnikom

  Registracija v partnerskem programu antidetect brskalnik nove generacije Ksimera antidetect

 37. Наши security and speed транзакций, плюс convenient techniques settlement.
  marketplace prompt сделок – это быстрый and also trustworthy way для making покупки. У нас you will find все, что нужно для удобной and sound покупок товаров и услуг online.The people behind our company provide широкий выбор вариантов оплаты and обеспечиваем speediness транзакций.
  Mega Darknet

 38. Popolnoma nov brskalnik proti odkrivanju z metodami proti odkrivanju

  Delo ksimere temelji na načelih kriptografije, ki omogočajo zmedo digitalnih prstnih odtisov in preprečevanje
  spletne strani za zbiranje in zbiranje informacij o dejavnosti njihovih obiskovalcev.

  Poleg očitne prednosti zagotavljanja anonimnih in varnih spletnih dejavnosti ima Chimera še druge prednosti:

  – Podatke o profilu lahko shranite na primeren način za vas. Izbira je baza podatkov ali vaša naprava.
  – Podatki na različnih napravah so sinhronizirani med seboj.
  – Možnost dokaj natančnih ročnih nastavitev-lahko spremenite nastavitve posrednika, časovni pas, identifikacijski niz brskalnika in druge.
  – Dostop za ustvarjanje več delovnih okolij.
  – Zaščita sistema pred vdorom, če je geslo vneseno napačno.
  – Šifriranje podatkov na enosmernem ključu

  Anonimni brskalnik je primeren za zasebno in poslovno uporabo z razdelitvijo vlog med udeleženci.
  Namestite in uživajte v zaščitenem ogledu z možnostmi proti odkrivanju.

  Prav tako se prepričajte, da uporabljate naš affiliate program, da sodelujete, je dovolj, da se registrirate v vašem osebnem računu
  in pridobite individualno povezavo
  Povabite svoje uporabnike in dobite 40% od vsakega plačila uporabnika, ki ste ga povabili
  Imejte čas, da zaslužite z nami!

  Vsakemu novemu uporabniku nudimo bonus dobrodošlice ob registraciji s promocijsko kodo – 2h5r!

  what-is-anti-detect-browser-hey-you-smart-well-paid-devs-stop-clicking-on-those-phishing-links-and-bringing-in-malware-muck-on-your-shoes

  anti-detection-browser-nhs-systems-fell-offline-for-1300-hours-over-36-months-cyber-nasties-fingered-foi-study

 39. Набираем в команду: Курьеров, Водителей, Фасовщиков, Склад-Курьеров. Зарплата от 150000рублей в месяц, образование и опыт не важны, заинтересовало пиши, актуальные контакты смотрите на сайте.
  http://www.rabota-ot-150-tmes.info
  tbpeo7y34zqxns6ra74mdd4z2t2bhwmtodyd2l72at7xdxys7hzx3nqd.onion
  ToxChat ID 0CE6874D6641C9A22354CB6B5B283B285327A4CFD5AC6E08F40C09A91253B605EF44818CD700

 40. Предлагаем вам приобрести https://seoprofisional.ru/bazy/svezhayabazaforumov2021 Апрель для хрумера и гса В БАЗЕ 222 тыс сайтов прочеканых на дубли, и 200 ok и по признакам на форумы в базе чисто одни форумы рушки и
  не рушки по желанию можем прочекать на доменные зоны (если кому-нибудь надо) База собиралось и фильтровалась в течение трех месяцев.

  ДЛЯ СВЯЗИ С НАМИ ПИШИТЕ В СКАЙП ЛОГИН https://join.skype.com/AnXAQ9LfhMi8
  ЛИБО В https://goo.su/4zRx

 41. Popolnoma nov brskalnik proti odkrivanju z metodami proti odkrivanju

  delo Ksimere temelji na načelih kriptografije, ki omogočajo zamenjavo digitalnih prstnih odtisov in preprečevanje
  spletne strani za zbiranje in zbiranje informacij o dejavnosti njihovih obiskovalcev.

  Poleg očitne prednosti zagotavljanja anonimnih in varnih spletnih dejavnosti ima Chimera še druge prednosti:

  – Podatke o profilu lahko shranite na primeren način za vas. Izbira je baza podatkov ali vaša naprava.
  – Podatki na različnih napravah so sinhronizirani med seboj.
  – Možnost dokaj natančnih ročnih nastavitev-lahko spremenite nastavitve posrednika, časovni pas, identifikacijski niz brskalnika in druge.
  – Dostop za ustvarjanje več delovnih okolij.
  – Zaščita sistema pred vdorom, če je geslo vneseno napačno.
  – Šifriranje podatkov na enosmerni ključ

  Anonimni brskalnik je primeren za zasebno in poslovno uporabo z razdelitvijo vlog med udeleženci.
  Namestite in uživajte v zaščitenem ogledu z možnostmi proti odkrivanju.

  in se prepričajte, da uporabljate naš affiliate program, za sodelovanje, je dovolj, da se registrirate v vašem osebnem računu
  in pridobite posamezno povezavo

  Povabite svoje uporabnike in dobite 40% od vsakega plačila uporabnika, ki ste ga povabili

  vsakemu novemu uporabniku nudimo bonus dobrodošlice ob registraciji s promocijsko kodo – 11m69s!

  what-is-anti-detect-browser-harassment-hate-and-bile-suicide-instructions-for-kids-anything-else-social-medias-good-at-ah-yes-cybercrime

  best-antidetect-browser-2023-man-in-the-middle-biz-blue-coat-bought-by-symantec-infosec-bods-are-worried

 42. Главная страница Все о таких темах: Выбираем зубную щетку для детей & Zzyzx – самое странное имя & Зубные имплантаты из алмазов будут доступны каждому! & Жировой гепатоз – диета просто необходима & Зубная щетка может содержать более 10 миллионов бактерий & Золото может стать «лекарством» от рака яичников & Золотой век антибиотиков заканчивается! & Знание языков защищает головной мозг от старения & Замена хрусталика при катаракте & Жирные завтраки – причина заболеваний сосудов Смотреть!

 43. Применяют детергенты для обработки рук хирурга, операционного поля и раневых поверхностей, для дезинфекции хирургических инструментов, предметов ухода за больными и т https://crystal-tr.ru/product/plastyr-katushechnyj-na-tkanevoj-osnove-2-0-h-250-sm-plastik-12-sht/
  п https://crystal-tr.ru/product/detskie-vlazhnye-salfetki-skippy-aqua-80-sht-s-klapanom/

  Белье не https://crystal-tr.ru/product/shpric-10-ml-luer-trjohkomp-s-nadetoj-igloj-0-8-x-40-21g-sfm-100-shtuk/
  загрязненное выделениями https://crystal-tr.ru/product-category/consumables/perevjazochnyj-material/vata/
  Замачивание https://crystal-tr.ru/product-category/disinfection/salfetki/
  Белье, загрязненное выделениями https://crystal-tr.ru/product/lejkoplastyr-dlja-kateterov-i-kanjul-sfm-6-sm-h-3-sm-50-sht/
  Санитарно- техническое оборудование https://crystal-tr.ru/product/6-bolshoj-15-kg/
  Протирание https://crystal-tr.ru/product/shpric-insulinovyj-1-0-ml-so-shkaloj-u-40-s-integrirovannoj-igloj-0-30h8-30g-sfm-100-shtuk/
  3,0 https://crystal-tr.ru/product/kombinezon-zashhitnyj-plotnost-60gr-lam/
  30 https://crystal-tr.ru/product/bint-nesterilnyj-3/
  Двукратное орошение https://crystal-tr.ru/product/recirkuljator-rbo-model-8-lampa-osram-ledvance-2x30vt/
  Уборочный материал https://crystal-tr.ru/product/rentgenpljonka-sfm-x-ray-bf-40h40-sinechuvstvitelnaja/

  Различают анионные (мыло зеленое) и катионные (церигель, роккал) детергенты https://crystal-tr.ru/product/lejkoplastyr-kinezio-tejp-10-sm-h-500-sm-zhjoltyj-sfm/
  Катионные детергенты, по сравнению с анионными, обладают более выраженными моющими свойствами и превосходят последние по противомикроб- ной активности https://crystal-tr.ru/product/kosmetologicheskaja-kushetka-s-jelektro/

  Бриллиантовый зеленый является наиболее активным антисептиком из числа красителей https://crystal-tr.ru/product-category/medfurniture/tumby/
  Водные и спиртовые растворы этого антисептика используются для обработки царапин, ссадин и т https://crystal-tr.ru/product/rentgen-plenka-dlja-stomatologii-30-5h40-5mm-carestream-health-f-speed-insight-ip-21-150-listov/
  п https://crystal-tr.ru/product/stul-medicinskij-s-gidravlicheskim-do/
  В дерматологии растворы бриллиантового зеленого применяют при лечении пиодермий (гнойничковые заболевания кожи) и блефаритов (инфекционные поражения век) https://crystal-tr.ru/product/bint-nesterilnyj-v-ind-up/

  Самаровка https://crystal-tr.ru/product/lejkoplastyr-povjazka-sfm-8-0-sm-h-10-0-sm-50-sht/

  Представлен текст строительный гоесли текущая это совсем что искали посмотрите рубрики инженеры https://crystal-tr.ru/product/sterilizator-vozdushnyj-standart-gp-80-spu/
  Продолжительность танакан инструкция по применению украина рабочего времени должна превышать! Выполнении подвесных люлек других подмащивания перемещаемым местом https://crystal-tr.ru/product/plenka-stomatologicheskaja-sfm-e-speed-30-5×40-5mm/
  Инструктируется перед началом работы предприятии потом через каждые https://crystal-tr.ru/product/projavitel-2h20l-carestream-health-x-omat-ex-ii-developer/
  Более подробная информация режимах средства технического моющего дезинфицирующего катрил содержится инструкции https://crystal-tr.ru/product/foliodrape-protect-plus-komplekt-dlja-laparoskopii-i/

 44. Хотите покорить вершины Тетриса https://1tetris.ru? Откройте секреты виртуозного мастерства и достигайте невероятных рекордов! Улучшайте свою концентрацию, реакцию и стратегическое мышление. Разберемся, какие тактики помогут вам выжать максимум из каждого блока. Поделитесь своими советами и узнайте, какие техники используют другие игроки. Готовы ли вы стать настоящим чемпионом Тетриса?

 45. Хотите покорить вершины Тетриса https://1tetris.ru? Откройте секреты виртуозного мастерства и достигайте невероятных рекордов! Улучшайте свою концентрацию, реакцию и стратегическое мышление. Разберемся, какие тактики помогут вам выжать максимум из каждого блока. Поделитесь своими советами и узнайте, какие техники используют другие игроки. Готовы ли вы стать настоящим чемпионом Тетриса?

 46. Best Vaporizers For Weed For Sale 2023

  In the past few years, the vaporizer market has seen a dramatic increase in popularity. As more people become aware of the health benefits of vaporizing weed, compared to smoking, the need for a quality vaporizer is on the rise. Many of the top brands have released a range of new vaporizers for sale in the market, making it difficult to find the best vaporizer for your needs.

  This blog post will help you navigate the new range of vaporizers for weed (http://hansukkyu.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=49814
  ) that are available to buy in 2023. By the end of this post, you’ll have a better understanding of which specific vaporizers are the best for you and your needs. We’ll take a look at the top features to look for in a quality vaporizer, as well as what factors will help you to decide which one is the right choice. You’ll also get a comprehensive overview of the various vaporizers that are currently available for sale.

  Arizer Extreme Q

  The Arizer Extreme Q is a reliable and efficient desktop vaporizer that provides a great vaporizing experience for users. It features a digital display and remote control for easy operation, giving you precision control over the vaporizing temperature, fan speed, and more. The cyclone bowl and all glass whip provide a flavorful and cool vapor, while the balloon fill system allows for easy transport and storage of the vapor. The Extreme Q also offers a timer and automatic shut off setting for safety and convenience. With its high-quality materials, durable construction, and great features, the Arizer Extreme Q is a great choice for anyone looking for a reliable and efficient desktop vaporizer.

  Volcano Desktop Vaporizer

  The Volcano Desktop Vaporizer is one of the most popular vaporizers on the market and is renowned for its superior performance. It utilizes a forced air balloon system to produce a steady and consistent vaping experience. The Volcano Desktop Vaporizer is a highly efficient and effective device that features an adjustable temperature range that allows users to customize their vaping experience. It also features an automatic shut-off feature that helps to reduce the risk of overheating while using the device. The Volcano Desktop Vaporizer is an ideal choice for those looking for a reliable and consistent vaporizing experience. It is easy to use, safe, and produces a smooth, consistent vapor. It is also backed by a two-year warranty that ensures that users receive the highest quality vaporizing experience possible.

  Da Buddha Vaporizer

  The Da Buddha Vaporizer is a top-of-the-line device for enjoying herbal vapor. This vaporizer is easy to use and features a ceramic heating element, as well as adjustable temperature control, allowing users to enjoy their herbs and oils at the exact temperature they desire. Da Buddha also features a steel outer shell and a ceramic inner lining, both of which contribute to its durability. With its reliable performance and quality construction, Da Buddha Vaporizer is sure to provide a superior vaping experience and the ability to customize your session. Whether you are a beginner or an experienced user, Da Buddha Vaporizer is sure to provide an enjoyable and convenient experience.

  Arizer Extreme Q, Volcano Desktop Vaporizer, and Da Buddha Vaporizer

  In conclusion, the Arizer Extreme Q, Volcano Desktop Vaporizer, and Da Buddha Vaporizer are all excellent options for desktop vaporizers. Each model has its own unique features and advantages, so it’s important to consider your needs when choosing the right one. The Arizer Extreme Q is great for its versatility and digital temperature controls, while the Volcano Desktop Vaporizer is great for its balloon-style bag delivery system and simple design. The Da Buddha Vaporizer is great for its easy-to-use design and affordability. Ultimately, your own needs and preferences will help you decide which vaporizer is the best for you.

 47. Одностворчатое https://okno.ooo/articles/330-okna-kbe-po-tsenam-ot-proizvoditelya

  Если вы отыщите аналогичные ПВХ-конструкции дешевле, познакомьте нас с этой сметой – мы сделаем вам еще более выгодное предложение https://okno.ooo/images/e5365b5c-f175-4d7d-9198-d4780862341b.jpg

  Наши объекты https://okno.ooo/besedka-terrasa-veranda

  Качество нашей продукции cоответствует всем СНИПам и ГОСТам и подтверждено сертификатами https://okno.ooo/images/2020/works/07-2020/14-07-2020-5-kbe-uteplenie-laminat.jpeg

  Более 1000 клиентов довольны нашей работой https://okno.ooo/images/2020/works/07-2020/14-07-2020-4-kbe-uteplenie-laminat.jpeg

  Размер: 1300 х 1300 мм https://okno.ooo/gotovye-plastikovye-okna/plastikovoe-okno-1600-x-1100

 48. Popolnoma nov brskalnik proti odkrivanju z metodami proti odkrivanju

  Delo ksimere temelji na načelih kriptografije, ki omogočajo zmedo digitalnih prstnih odtisov in preprečevanje
  spletne strani za zbiranje in zbiranje informacij o dejavnosti njihovih obiskovalcev.

  Poleg očitne prednosti zagotavljanja anonimnih in varnih spletnih dejavnosti ima Chimera še druge prednosti:

  – Podatke o profilu lahko shranite na primeren način za vas. Izbira je baza podatkov ali vaša naprava.
  – Podatki na različnih napravah so sinhronizirani med seboj.
  – Možnost dokaj natančnih ročnih nastavitev-lahko spremenite nastavitve posrednika, časovni pas, identifikacijski niz brskalnika in druge.
  – Dostop za ustvarjanje več delovnih okolij.
  – Zaščita sistema pred vdorom, če je geslo vneseno napačno.
  – Šifriranje podatkov na enosmernem ključu

  Anonimni brskalnik je primeren za zasebno in poslovno uporabo z razdelitvijo vlog med udeleženci.
  Namestite in uživajte v zaščitenem ogledu z možnostmi proti odkrivanju.

  Prav tako se prepričajte, da uporabljate naš affiliate program, da sodelujete, je dovolj, da se registrirate v vašem osebnem računu
  in pridobite individualno povezavo
  Povabite svoje uporabnike in dobite 40% od vsakega plačila uporabnika, ki ste ga povabili
  Imejte čas, da zaslužite z nami!

  Vsakemu novemu uporabniku nudimo bonus dobrodošlice ob registraciji s promocijsko kodo – 2h5r!

  anti-detection-browser-pass-gets-a-fail-simple-password-store-suffers-gnupg-spoofing-bug

  download-antidetect-browser-game-of-pwns-hackers-invade-hbo-leak-game-of-thrones-script

 49. Всем привет!

  Хочу рассказать Вам историю, как Я без труда смогла поздравить маму с днем рождения!
  Она живет в Нижнем Новгороде, а Я во Владивостоке. Я думала, что доставить цветы не получится,
  но в интернете нашла сервис по доставке цветов в Нижнем Новгороде онлайн – https://nn-dostavka-cvetov.ru
  Менеджеры помогли мне с выбором, а курьер точно к указанному времени доставил заказанный букет в лучшем виде)
  Мама счастлива и не ожидала такого сюрприза. Всем советую!

  Удачи друзья!

  Цветы онлайн Нижний Новгород
  Заказ цветов Нижний Новгород
  Букеты и цветы в Нижнем Новгороде

 50. Please let me know if you’re looking for a author for
  your blog. You have some really good articles and I believe I would be a good
  asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely
  love to write some content for your blog in exchange for a link back
  to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
  Thank you!

 51. Всем привет!

  Хочу рассказать Вам историю, как Я без труда смогла поздравить маму с днем рождения!
  Она живет в Нижнем Новгороде, а Я во Владивостоке. Я думала, что доставить цветы не получится,
  но в интернете нашла сервис по доставке цветов в Нижнем Новгороде онлайн – https://nn-dostavka-cvetov.ru
  Менеджеры помогли мне с выбором, а курьер точно к указанному времени доставил заказанный букет в лучшем виде)
  Мама счастлива и не ожидала такого сюрприза. Всем советую!

  Удачи друзья!

  Нижний Новгород заказать цветы онлайн
  Нижний Новгород цветы по интернету
  Заказ цветов Нижний Новгород