Spread the love

Leto naokoli in leto nepozabnih dogodivščin, ki sem jih doživel na 3. Ruthinem teku, sem želel letos le malo bolje doživeti, doživeti srečanje s prijatelji. Uspelo mi je!

Včeraj, danes in v nedeljo se bomo spominjali na Ruth Podgornik Reš, ultramaratonko, vrtnarko, pisateljico, kuharico …

V okviru tega lepega spomina se je in se še trenutno (do nedelje 28. 2) dogaja  48-urni neprekinjen tek in pohod okoli Blejskega jezera. Vsa zbrana sredstva prijavnin bodo šla v pomoč otrokom.

Ker imam pred seboj projetk #UltraGoričoPiran, sem rekel, da pridem malo pogledati prijatelje tekače oziroma prijatelje športnike, ki bodo pridno nabirali kroge.

Super odlična priložnost, da po dolgem času vidim prijatelje v živo.

Ker sem imel v petek službo že v trajanju teka, sem se zmenil, da skupaj z mojima zvestima spremljevalcema odrinemo iz Ljubljane ob 3h zjutraj.

Ker je bilo potrebno še nekaj opreme pripraviti, me je budilka vrgla iz postelje ob 1.15. Ok, super že spet zgodnja ura, ker so se na velikem Jabuku polnile vse naprave, ki so potrebne za nočni tek, sem imel že na vse zgodaj na voljo odlično glasbo, ki se je širila iz 27″ ekrana. Super, dan se lahko začne…#IloveMorningMusic

Ker šotori ne stojijo sami, sem kar se je dalo skrbno pripravil opremo in ob 2:20 odrinil iz Ivančne. Ceste so bile na bito prazne in super ob 2:58 že v Ljubljani. To je to! Če se reče ob 3 je ob treh.

#NiceAndEasy lepo počasi na kavico na petrol pri Radovljici ter naprej na tekaški dogodek.

Okoli 4:20 ure sva bila že z mojim maratoncem na cesti. Zadano je bilo, da narediva 3 kroge in potem odmor ter, da vidiva stanje. Glede na moje stanje mi je bilo super in edina pravilna odločitev.

Matej in Robert sta pridno čakala na vse prihajajoče nočne tekače

Kmalu se je Mateju in Robertu pridružil še poklona vreden Janez (Matejev in Mihov oče), ki nas je takoj postregel s čajem, ki je tekel v potokih 😉

Janez #poklon

Kakor sem v prejšnjih objavah priznal, sta me za gorske dogodivščine navdušila Urška in legendarni Kristi. Tako sem tudi svojega vadbenca peljal malo pogledati v višave in to v četrtem krogu 😉

Naslednič, pa tjaaaa

Pa sva šla… V hrib pogledat lepo razgledno točko. Človek bi kar gor ostal…Vendar Ruth je čakala!

#sLOVEnia

Ok, ko sva se po nekaj adrenalinskih vložkih (ane Costa!!!) vrnila v dolino sva še zborbala četrti krog. Kmalu naju je zaustavila Pia, odlična ultramaratonka z željo biti starejša izkušena ultrašica! Super, hitrost se je bistveno izboljšala in kmalu smo bili na cilju četrtega kroga.

Pa smo začeli delati IIII…

Tako sva oba za maratoncem in ko je lepše vreme Costo ocenila, da je maratonec naredil odličen trening in gre lahko na zaslužen počitek. Mene je pa “pustil”, da sem malo poklepetal z legendami, mašinami, norci… v glavnem z ljubitelji bežanja.

Tudi sam sem sem si vzel nekaj časa, da sem se spočil, saj je bil današnji namen, da se podružim s prijatelji in ne da nabiram, nabijam ali pa seštevam kroge. Hitro sem našel Kristija, ki se je pridno že pripravljal na nadeljevanje teka! Super, kmalu bomo že spet tekli, no čeprav je bilo v zunaj kar hladno, tako da ni bilo nobenemu nič kaj prida, da se “poberemo” iz garderobe ter začnemo nabirati nove kroge. No, Kristi je bil priden že prejšnji dan a ni izgledal prav nič zdelan. Ultraš in pol! Bravo!

Ker je Pija kot burja prišla na okoli sva se s Tomažem pridružila na tekanju in tako se se začeli nabirati krooooogi!

Vedno sem pobiral nasvete in izkušnje od starejših ultrašov. #VednoSeDružimSstarejšimi zanimivo

Hitro so minevali krogi in vse več tekaških prijateljev sem “objel” v #GoPro a jim iskreno stisnil roko!
Ker sem srečal veliko prijateljev mi ne zamerite, če katerega ne bom omenil. Kar, sem vam imel za povedati med tekom sem povedal iskreno, tako da… Smo na ti 😉

Legenda Ultrablues-a Žiga X 😉

In ker so se krogi nabirali in nabirali in ker je bilo prijateljev čedalje več je bilo treba narediti plan kdaj odnehati teči. Zakomplicirana zadeva… A bolje je bilo ostati na “progi” ter izmenjati kašne isrene besede, kot se obremenjevati, kdaj bom zaključil s tekom.

Med vsemi legendami, norci ter ultraši, se je znašla posebna mašina iz najbolj odmevnega in znanega kraja trenutno v Sloveniji iz “Trbovl”. Lepo me je presenetil Ici – Iztok Deželak, človek na mestu, iskren ter zabaven realen Ironman! Lepo je in je bilo poklepetati s tabo in tvojo druščino. Sandra in Jernej, prepričan sem, da bomo še skupaj tekli in si izmenjali kakšno fajn zgodbo. Da nas ne boste samo poslušali poškodba tam, počivat tu… 😉

DCIM136GOPRO
Norci zavzeli Bled #ŠeDobroDaMeNiNaSliki 😉

Ici, ti si res posebna faca, zato posebna fotka 😉 #LegendaZaVedno

 

Danes ni bilo nikjer #JezneMuske 😉

Ni lepšega kot spoznavanje novih, starih prijateljev s katerimi si poveš marsikatero zgodbo, ki jo drugače v barčku ne bi izvedel. #KajJeToBarček 😉

Loves in the #copati

Veliko tekaških cestakov se je spravilo v Trail vode. Tadeja mi je zaupala zanimive zgodbice iz trail sveta. Super pridna!

#TutMeneSoOkužlSTraili 😉

Ker se prijateljev ni in ni dalo ustaviti je bil še vedno v glavi plan, kdaj končati! Moje stanje pred mojim projektom more biti 110%, ok!

Tako smo osvajali kroge, z motivacijo in kasneje s spomini 😉

Ker je bilo preveč “zanimanaja” za tek sem  naredil načrt. Ok, pretečem seštevek številk, ki jih imam na “štartni” številki. #Upss. A bi že moral nehati ali me pa še čaka nekaj km.

Poškilim navzdol in preberem in izračunam 184. Prav, vse skupaj je 13. Se pravi še trije krogi do 13. Se pravi caa 18km. Ok, zmenjeno. Gremo… Prvi korg sem predelal z Gorazdom, ki je kljub lepi številki na svoji ID kartici odlično šopal kilometre 😉

 

Strava Friends 😉 Gorazd super si letel. Čestitke!!

Kasneje sem dva zadnja res hitra kroga pretekel z Matejevim bratom Mihom. Res sva letela. Le škoda, ker mi je mraz “pojedel” uro. Tudi “interval” teka, bi moral spremeniti na 5 sekund, tako pa sem ga imel nastavljenega na 1s in baterija je zdržala cca 8-10 ur. Kar mi je zmanjkalo za zadnje 3 kroge (18km).

Še stavka nisem moral speljati do konca. Uff je letelo

Tako, ko sva s TrailUltrašem 😉 prišla na cilj, sem vedal da je današnji tek zaključen in da je srečna številka 13 nanesla 78 km.

Ko, pa sem odhajal sem srečal prijatelja s katerim sva se močno prizadevala, da v poletnem času premagava razdaljo iz Ankarana do Ljubljane. Jernej, pridno nabiral kroge. Vsa čast!!

Mlad a perspektiven ultraš #JernejJeCar

Sicer sem sam ugotovil, da me čedalje manj zanimajo takšne številke, bil pa sem presenečen, da sem danes iz takšno lahkotnostjo izpeljal takšno razdaljo, saj pokostnica še ni “perajt”.

 

#ToJeZaradiVas

 

Vendar nobene številke, bolečine ter časovne norme ne odtehtajo druženje s prijatelji.

Hvala, ker ste moja skala, moji prijatelji in moja spodbuda, Prepričan sem, da smo skupaj precej trdna ekipa…

Veste, da sem vajen “bežati” v kratkih hlačah tudi takrat ko je blizu nule. Vendar sem danes tekel v Salomonovih dolgih morda pohodnih hlačah. Odlična izbira in sem prepričan, da me boste še velikokrat videli v takšni odpravi, saj sem neizmerno zadovoljen s svobodo gibanja in zračnosti materiala. Super izdelava #Salomo

 

 

Morda ti bo všeč tudi:

2 Komentarja

  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja