Spread the love

Po tednu dni teka sem se odločil, da grem malo na kolo. Sem upam, da ga znam še vozit…

Decembrsko jutro

Ok, plan do Kuma in nazaj, trasa pregledana oprema “pripravljena”! Super, lepo vreme in ob 8h že na cesti. Megla, sonce in GoPro. Sicer tiste občutke, ki jih doživiš pa GoPro ne more zabeležt! Tako je in tako je prav!!

Občutke se ne da posneti… #nice

Pri Sobračah zavijem desno proti kamnolomu, in v mrzlo meglo v klanc. Super sem že ogret, vendar kjer je klanc je tudi v dolino… Super, fajn! Dokler se nisem “ulegu” na asfalt. Ufff je letelo po spolzkem asfalrtu. Malo v šoku a hitro na nogah, pogledat opremo, sebe ter ocenit stanje. Ok, na hitro vse ok! Malo “poškrabana” oprema ter malo “olušen” nahrbtnik, kamera, jabuk ter Lily cela! Ok, koža se bo že “poflikala” Z večjo previdnostjo v dolino na meglo! 😉

Sonce ali megla. Megla ali sonce #vse

Pri Veliki Kostrevnici sem padel v ledeno meglo, hitro sem brisal led z očal. Hitro je blo potrebno pognat v hrib in v sonce. Pri Ljubežu v Lazah je toplo grelo in hitro se je bilo treba privadit na modno pisto. Že stokrat, kot na modni reviji. Za Lisco. 😉

Gretje dela na polno #modnaRevija

Do Podkuma je bilo treba fajn padala pritiskat, saj je bla kar klančina. Tko je če se greš #gorsko. Pri Podkumu se je lepo videl vrh. Lepo!
Malo pred Malim Kumom zagledam pot, ki je vodila do vrha. Uff tole bo zanimivo, gozdna, razbita pot. Kolo nase in peš nekaj sto metrov in zopet na kolo, in zopet na rame.

“V vsaki pustolovščini, v poslih ali gorah, bo nastopil trenutek krize”

Bear Grylls 

#NaMuč v hrib

Ok, še malo in sem na vrhu. Super, razgled!

To je to #Top

Nekaj “selfijev”, topel zeleni čaj, Spirulina z Baobabom ter Triphlo ter TOPAtlet tablico.  Zasavski športniki, pa ni čudn da ste “norci” tale hrib je odličen za nore dogodivščine 😉 #TopAtleti 😉

DCIM122GOPRO
#PlantPower…

 

Razgled in misli…

 

DCIM122GOPRO
Prelepa Slovenija #Slovenia

 

Mogočni Kum

 

Povsod in nikjer #Trek

Ok, gasa previdno dol na drugo stran na Trbovlje. Cesta precej bolj “spedenana” kot iz Pod Kuma. Sicer bolj sem v dolino rinu bolj je bilo mokro po cesti…. Opp, in skor bi že spet odletu. Izredno slabe gume! Treba bo zamenjat, sicer profil v redu. Vendar so zgleda “slaba” roba.

Ka te je to čuj 😉 #Lafarge

Ok, smo se obdržal in lepo previdno naprej. Ko sem prišel v Trbovlje zavijem levo proti Ljubljani. Znana “tekaška” pot 😉 Meglena, sončna ter spolzka. Levo hrib desno Sava.

 

20 km “zanimive” ceste 😉

Pri Bregu pri Letiji zavijem desno na Ivančno Gorico. Še pred tem hito en #ironmanPogovor z Icijem. Legenda nimaš kej! Sicer sem malo zgrešil pot in končal pri gradu Bogenšperk. Še pred tem sem spil nekaj #PlantPower vode z dodatkom TopAtleta 😉

Energija za zdravje

Pri Sobračah na “staro” cesto proti Ivančni, ker je bilo lepo vreme sem planiral, da bi odvozu še do Turistične vasi pri Pristavi.
Malo pred vstopom na vrh pri Gradišču iz Šentvida pri Stični, je postal Trek, precej težak, ok za mano nekaj kilometrov in nekaj višincev…. Eeee nič od tega prazna guma. Yes!! To! Bravo!

Mal sm rokave zavihu 😉

Ok, relax!  In tu se začne…

DCIM122GOPRO
Ko se stvari podirajo ena za drugo… Think!

V torbici ni bilo primernega orodja za namestitev rezervne zračnice. #Katastrofa! Priprave! Že Bear je povedu, šotori ne stojijo sami!! Ok, se bom že znašel, važno da imam zračnico (to je vedno notri! Če ne ena sta dve, tokrat smo ena).
Ok, ko si pomagam z naravo, ker primernega orodja nisem imel sem takoj pomislil, to je to! Ok, še pred tem pogledam v notranjost plašča. Lepo polzim z roko v notranjost okoli in okoli, če je kakšen nezaželen predmet v plašču. Ni. Ok.

Več sem pumpal, več je šlo zraka ven! Kaj je to!! Fak! Ja, slabo sem pogledal v notranjost plašča in videl, da sem spregledal steklo zarito v plašč. Super. Cca. 3 km od doma. Kaj zdej? Sprememba plana!

“…bolečina in nelagodje, žulji in boleče mišice ne trajajo večno.”

Bear Grylls

Klasika, premisliš in greš dalje. Kako? V teku? S kolesarskimi čevlji? Po nasvetu Coste, se sezujem in v teku do doma. To je bila dogodivščina. Sicer ne bi omenjal mimojdoče, kako se gledali enega #kresnenca, ki ne ve zakaj ima kolo. Vendar Ironman nogavice so bile res #TOP! Brez problema do doma, pa še skoraj hitreje kot s kolesom. Dobro je letelo…

Le ne upam, si pomisliti, kaj si mislijo sosedje… No mi je pa tudi vseeno. Danes sem užival in doživel veliko stvari na 100 km trasi, pa še Lily je bila vesela, ko sem jo po dolgem času peljal na izlet 😉

S tem prispevkom želim povedati, ko boste v nelagodni situaciji si morate nekaj vcepiti v svojo DNK: SHN (Samo hodi naprej)

Povzeto po Priročniku za preživetje Bear Grylls

Trasa:

Dist: 100 km
Asc:  2,231m
Elapsed Time: 8:09 h

https://www.strava.com/activities/457370230

Morda ti bo všeč tudi:

11 Komentarjev

  1. Anže klobuk dol vsaka čast neverjetne slike ti pa morem povedat da sem tudi jaz že bil na Kumu in to po isti poti tudi z kolesom na rami potem pa navzdol do Radeč pa do Sobote tam pa v avto (mal mi je nerodno)in pa na MIrno.Nasledni podvig pa MIrna Lisca Mirna če ne letos pa drugo leto

  2. Ojla strong man, življenje ni postlano z rožicami.

    Življenje je izredna priložnost, da doživiš svoje sanje, vzljubiš dobre ljudi in počneš, kar te osrečuje.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja