Spread the love

Naslov bloga “pravi”, da naj bi govoril o neki srčnosti, ki vlada na tem planetu. Lepo ter super #najtraja, vendar me, kar malo strese, ko slišim teči s srcem, pomagaj s srcem, bodi srčen…  Vse super in prav ker edino tako bomo preživeli in vsak od nas ima svoje mnenje glede svojih zapisov in komentiranje drugih zapisov. V smislu neke ultra demokracije prepričan sem, da #prevečDemokracijeŠkoduje

Ok, gremo nazaj k srcu in srčnosti. Vse v redu in prav vendar ne vem kdo teče s srcem pri tistih 20, 30, 40 ali 300km. Se pravi to odpade. Na plan pride volja in trma. Pomagati s srcem, ja zakaj ne. Pomagati drugemu in sam sebi boš pomagal, klasika vendar ne   v sistemu, moram pomagati, da bom IN. Ne to odpade. Pomagaš, ker tako čutiš! Če ne čutiš tako, pač ne pomagaš. S tem ni nič narobe. Popolnoma nič!

Biti srčen pomeni biti iskreno vesel, vesel nekoga, ki ga recimo po dolgem času srečaš… Ja, to je iskreno srce in včeraj ter danes sem bil priča prav temu. Ja, iskren objem! ☀️?❤️ 

Gremo nazaj na danes. Dopoldne sem malo vandral po Ljubljani oziroma po opravkih. Še predno sem se zasidral v Ljubljani sem šel pogledat našo Nino v AmerSport. Ja, v tej stavbi je vedno veselo, simpatično ter pozitivno, pa ne zaradi tega, ker mi klapa stoji ob strani z odličnimi Salomon in Suunto izdelki. Kdor me dobro pozna ve, da se odlično počutim samo v pozitivni družbi. Ja in to je tista taprava srčnost. Preprosto, če je iskreno.

Malo sva s Tejč, odvandrala v “civilizacijo” in se znašla v BTC-ju. Imela sva še malo časa, da ga “zabijeva” na tak način, ki nama paše. Ja, tudi tam, sem srečal nekaj lepih pozdravov, tistih: “Oj Anže, si že nazaj…. Uživaj”. Ja! To je tista srčnost, ki ni pogledala v stran ali se naredilo enaka tistim deset tisočim, ki bi pogledali v tla! Natalija, lepo te je bilo videti. Ha, borca tudi vaju je bilo lepo srečati, čeprav smo bili ločeni komaj tri dni ?.

Ok, pridem na Vič obujem nove S-lab Sonic 2, še lažje in z dodatno tehnologijo Vibe “Technology is the combination of EnergyCell+, Opal, and unique assembly that work together as a system to attenuate vibrations reducing a potentially harmful load to the body while delivering a responsive ride” ter s tehnologijo “Geometric Decoupling works with the foot allowing smooth and efficient load guidance translating into an effortless and efficient heel to toe transition”. Ter ne nazadnje tudi tehnlogijaOpal is a cushioning compound that is inserted into the midsole that provides a soft and comfortable underfoot ride with the benefit if high-rebound. Cushioned and bouncy, the best of both worlds. In addition, Opal is extremely lightweight, durable and maintains its performance in extreme temperatures”.  Se pravi še na kratko v našem jeziku. Odzivno blaženje z veliko udobja, blaženje vibracij, podplat ločen z geometrično ločitvijo ter “tride” tehnologija podplata, ki omogoča gladek prehod iz enega dela copata na drugega. Seveda tudi nekaj miligramov manj teže copata je vedno dobrodošla.

Ok, vem, da vam je morda vseeno… Vsak ima svoj copat in ja jaz imam tega, ki mi je pri srcu. Lahko morda govorimo o srčnosti. Ja, govorimo lahko o neki pripadnosti in o neki hvaležnosti, ki se jo zna ceniti preko srčnosti. Preprosto a tako zakomplicirano, no vsaj pri nekaterih. Pri nas je vse #TooEasy, ali nekako tako bi rekli Ameri 😉

Pustimo tehnologijo malo ob strani in gremo naprej. Ok, grem! Kmalu sem pri DIFU, vedno, ko sem tam se spomnim, na Sama iz TopAtleta. Kdor pozna Sama, ve da je iz ene posebne sorte. Ko sem bežal mimo sem “cincal” ali se zaustavim in mu rečem samo “živjo” ali grem naprej. Lep tempo sem imel in nisem imel volje, da se zaustavim. Ok, veš tisto ko ti nekaj reče ustavi se! Ja in sem se! Na hitro me je Samo postregel z HIGH5 Zero energijo predvsem pa toplo dobrodošlico. Ja, to je srčnost, ko v očeh vidiš, da ni nek nasmeh na silo. Samo hvala za super energijo ter lepe besede!

#TOPiskrenost

Grem naprej in padem na PST, imel sem organiziran “zmenek” pri Bokalcah… no tam blizu. Zato sem moral malo pohiteti, ker ni lepo, da na zmenek zamujaš. Vendar Spartanka, je lepo kazala čas do “cilja” ustavil sem se pri Gorazdu. Ja, to je tisti Šiškar, ki je eden izmed redkih tekačev ki tečejo zato, ker mu je fajn. Za zabavo, ki se pripravlja na “ultra zabavo”. Povabi me notri, da nisem stal zunaj pri nekaj stopinjah nad ničlo in pod enko. Rečeva nekaj glede vojske, teka, družbe… in ja, njegova oprema že čaka na jutrišnje bežanje. Ne nismo se zmenili koliko km, kakšen bo tempo, kje bomo… Ja, morda je to tista srčnost, ki sem jo čutil, ko me je povabil na toplo… Zopet preprosto.

Ko tečem naprej proti Koseškemu bajerju na daleč zagledam tekača. Suh, dolgi koraki in z rokami v zraku… Ker še nisem zamenjal leč, dodatno priprem učke in #zuuuuuuumiram tekača, hmm dokler mi ni bil čisto blizu ga nisem prepoznal. Lahko sem samo ugibal kdo me bi bil tako vesel. Jaaaa Kristi, legenda in konkurenca. No kakor on pravi bivša konkurenca, saj je pred kratkim dokazal sebi, ja in kar se tiče mene tudi drugim, da je AS ultra gorskih tekov! Ja in v planu ima še bolj “nore” zgodbe! Konkurence nima več! Nimamo šans! Pogoreli smo!

#nimamoŠans

Ok, kam pičiš, jaz tja ti tja, ok, greva tja. No, tako nekako je bilo in sva skupaj že tlačila PST, vsaj nekaj km PST-ja sva skupaj odbežala in se pogovorila, kot bi bila na #greenČaju. Ja, koristno s prijetnim ali obratno. No v glavnem lepo, je videti tisto iskrenost, ki z odprtimi rokami hiti prosti tebi. Ja, to je srčnost! Ha, že spet preprosto.

Skupno bežanje se je kmalu končalo, saj sva imela vsak svoje pot… Pridem do “zmenka” in ja. Zopet opažena tista iskrenost, Grega in Marko. Vesel, sem vaju bil, le škoda, da nisem imel malo več časa. No, saj se ne vidimo zadnjič, je pa vaju bilo lepo videti po dolgem času.

No, tale zapis je morda malo drugačen kot smo ga morda vajeni. Vendar, blogi se pišejo takrat ko se nekaj namerava sporočiti, ko se nekaj čuti, da je potrebno zapisati, napisati, obeležiti… Morda, že spet govorimo o neki srčnosti ali odkritosti. Mar ni to isto…

Bodite ter ustvarjajte kar vam je ljubo. Vendar morda le kanček previdnosti.

Teroriziranje in “brez vezno” debatiranje o nekom ali čem se res ne splača. Ne obremenjujte drugih z vašimi problemi, kompleksi. Sami ste svoj reševalni čoln, jaz ga imam vedno  s seboj na hrbtu! Je težak a dobro pluje!  

Raje obujte bele, rdeče ali modre salonarčke in pojdi na zrak. Preveč razmišljanja o drugih ni bilo nikoli “soCool” nikoli pa ne dovolite, da vas ujamejo ali preganjajo tatovi sanj.

 

Morda ti bo všeč tudi:

2 Komentarja

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja