Spread the love

Plani po uspešnem projektu #UltraIvančnaTolmin so se malo umirili. Vsaj kar se tiče “tekmovalnega” naravnanja. Oziroma tistega tekmovanja na katerem imaš štartno številko in se goniš dokler ne prideš do napisa #Cilj ali #Finish.

Run The Rocks Mljet(c) Philipp Reiter

Že pred časom sem dobil povabilo, če bi se udeležil enega lepega traila Mayrhofen Ultraks Zillertal katerega je vodja Markus Kröll. Ker razumem kako je glede prijav oziroma startnin sem bil pozitivno presenečen, ko sem videl, da me je Markus očitno vesel in mi podaril celotno startnino na njegov dogodek. Se vidi, da je to popolnoma drugačno razumevanje povabil na takšne dogodke kot pri nas. Vidim, da se pa tudi pri nas nekateri prireditelji to vrstnih dogodkov dobro zavedajo kaj je pravo promoviranje nekega dogodka.

Še predno štartamo z deklino, Gregom in Klemenom v avstrijske hribe naj opišem kako je naju s Senadom vodila pot do Maribora.

Ker do zadnjega nisem vedel, kako bo s službo sem bil še pred 14 dnevi negotov v Senadov projekt in Markosovo povabilo. Ker se je vse izšlo me je kmalu deklina predala Senadu in Karolini, katera sta me odpeljala v domači kraj Prevalje.

Oprema, že dan prej pripravljena, načrt narejen in Senadova želja se je lahko začela. Vesel sem kadar me kdo tako povabi. Zato, ker vem, da bo to posebna zgodba in je bila…

Ravne na Koroškem mi niso kaj posebej znane. Sicer sem bil tu že nekajkrat ampak na hitro. Nazadnje na “Cik-Cak” teku. Senad in Karolina sta vedno prijazna in gostoljubna. Nik pa še posebej zanimiv ko razlaga, katera je najboljša pištola in najbolj kulski terenec.

Jutranji start ob približno četrti uri je prišel hitro na plan in Senad s svojimi mislimi in željami na poti k svojemu cilju. Ko sem mu rekel: “Karo greva!” je rekel: “Anže, samo malo.” Mirno sem ga gledal in opazoval njegov ritual. Vesel, sem kadar vidim, kaj takega.

Ker, imava oba nekaj izkušenj v nogah in glavi sva vedela v kaj se podajava. Vedela sva, da bodo začetni kilometri fajni a na kancu pri približno 70km bodo vsi težki. Podala sva se na zelo prometno in hitro cesto. Iz Prevalj do Maribora.

Okolica mirna in tiha. Sobota je! Motornih vozil ni bilo veliko. Pešcev za vzorec, petje ptic kot v operi, udarjanje najinih copat v ritmu najmočnejše vojske. Bila sva ta prava za podvig.

Ko sem opravil potrebo sem bil še posebej dobre volje. Kadar me kamorkoli tiši mi je prav vseeno ali kdo vidi ali kdo ne vidi. Morda to res ni lepo, ampak to sem se navadil skozi šport, to mi je dal šport. Lagodje in ne trpljenje.

Ravne na Koroškem sva hitro zapustila. Velikokrat sva oziroma sem zavpil: “Zavriskaj in zapoj, hej Maribor šampion!” Zakaj? Ne vem, fajn je blo.

Karolina je naju s Senadom čakala na vsake 5 km in nama na #dotik odpirala trgovino z imenom Hofer, Mercator, Jager, Tuš, Špar… vse to v enem prtljažniku. Izbrala sva si lahko, kar sva naročila. Večinoma sem pil Zerotke in High5 Energy Drink, Coca-Colo in seveda nekaj Invictus Energije. Sem pa tja malo čipsa, čokoladic… Karo pa tudi podobno. Vreme je bilo lepo, ne pretoplo in tudi vetra v prsa skoraj nič. Morda le vlažno.

No, morda sem prehitro rekel, da ni bilo toplo. Hitro se je segrelo in nama so že po obrazu letele lepotne kaplje 😉

In tako hitro, kot so nama letele kaplje so se mimo naju vozili vozniki. Uff hitro ampak s to razliko, da ko sva se približevala Mariboru je bilo vse več žal nestrpnih voznikov. Res je, da je cesta nevarna, morda ne primerna za bežanje a vendar vsi smo udeleženci. Naj poudarim, da toliko spoštljivih voznikov zlasti na Koroškem delu nisem videl že lep čas. Veliko odmikanja, dajanja smerokazov v glavnem pohvalno in polepšali ste nama dan. Verjemite. Polepšali ste dan dvema cestakoma, ki sta iskala cilj.

Pri zadnjem cca 5 km postanku je Karolini zmanjkalo vode. Kakor se spomnim, je rekla aaa sej imata dost. Karooolinaaaa upam, da nisi bila preveč kregana 😉 Haha! Vse ok, rešili smo po slovensko #ZnajdiSe

Iskati cilj ne pomeni pokazati drugim, da lahko. Morda včasih tudi to, vendar verjemite osebno zadovoljstvo je veliko več vredno, kot #kudosi #lajki #všečki #jokci.

Malo pred Selnico ob Dravi nas je pričakala deklina z Laro. Skoraj direktiva iz nočne je prišla na Senadov projekt. Tu so bile noge že težke, videl sem Senada, da dobro dela. Videl, da mu dobro švic kaplja, videl da borba, videl sem njegovo srečo v resnih ustnicah. Skupaj smo se veselili in odbežali skupaj naprej proti cilju.

Mateji sem ukazal, da naj gre bežati zraven Senada. Ko si z nekom iz boka v bok že 6 ur te po vsej verjetnosti rad “zamenja” za koga drugega. Zato sem ji namignil in pokazal, da naj beži malenkost za Senadom. Mislim (to samo Senad ve), da je bila dobra poteza. Seveda brez skupnega selfija ni šlo. Pa saj nismo šli na dirko, šli smo do Maribora. Nič več, kot do table, katera označuje pričetek naselje Maribor.

Karo zmaga!

Korak za korakom smo bili bližje sanjam. Zdelo se mi je, da smo bili res hitri. In sedaj gledam tempo in lahko rečem samo 1A+. Super je šlo. Hitro smo se bližali številki 70. In malo pred to številko je prišla na svoj račun tudi Karolina, katero sva s Senadom skoraj izgubila, saj so jo nama hotel odpeljati domačini #vseDobro.

Zadnje kilometre je Senad odbežal s svojo najboljšo družbo in s svojimi sanjami. Ko je zagledal tablo #Maribor smo zadnji km pognali in rekel sem mu: “Uživaj!”. Vem kako je to! In vem, da je užival, tudi če je bilo mučno! Ja to so bile njegove sanje, katere so postale realnost. Enostavno zato, ker #Vztraja

Oba za deklino sva bila vesela, da sta naju izbrala, za uresničitev cilja. Senad hvala vama za lepo zgodbo. Uživala sva ve njej in verjamem, da tudi vidva. Prepričan sem, da jih bo še veliko.

Vsak je bežal v sebi najboljši opremi. Tokrat sem izbral:

  • Salomon Sonic Ra Pro 2
  • S/LAB Sense Tee
  • S/LAB Support Half Tight
  • S/LAB Short 6
  • Suunto9 Baro

Da se ne bi kaj vnelo ali ribalo sem uporabil dva #Top izdelka:

  • 2Toms SportShield®
  • 2toms® BlisterShield® (Runners’ World UK named 2Toms BlisterShield as 2018 Gear of the Year!)

Še namig kako izbrati fajn copate je pa na tej povezavi: Time To Play – res drži.

Še predno stisnem publish za blog. Se veselim prve “tekme” v tujini s prekrasnimi razgledi in po moje malo naporno ruto, ki me bo spremljala to soboto.

http://mayrhofen.ultraks.com

Dolžina: 54.1 k
D + / D-: 3,830 m
Najvišja točka: Rastkogel – 2,688 m
Start: v soboto 22.6.2019: 08:15 

Da, ne bo samo bežanje, sem prepričan saj smo se združili prijatelji, kateri nikoli nismo marali teka. No, Klemen je izjema #SuperBo v stilu #TimeToPlay

Deklina, Klemen in Grega se bodo pa sproščali na srednji razdalji. Uff lepo bo tudi njim.

Dolžina:  30,1 km
D+/D-:  1970 m
Najvišja točka: Penken 2089 m
Start: v soboto 22.6.2019: 08:15 

http://mayrhofen.ultraks.com

Zanimivo bo…

Hvala vsem za podporo in ne pozabite #Vztrajam še vedno, pa ti?

Morda ti bo všeč tudi:

3 Komentarji

  1. Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

  2. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja