Zadnje dni spremljam, kako ste pridni vsi tekači, ki smo se srečali pred letom ali dvema. Vse skupaj se je začelo na Ruthinem teku, ko smo bežali 48ur. Ja, takrat se je nabralo veliko km in veliko se nas je takrat prvič srečalo, spoznalo in še danes skupaj bežimo in ohranjamo stike.  Z nekaterimi malo več z nekaterimi malo manj. Letos ste bili še bolj pridni in nenazadnje tudi vedno bolj humanitarni. Lepo!

Po pameti…

Priznam, nekateri me lepo presenečate, ko me razveseljujete z lepimi kilometri, časi ali pa “samo” z bežanji, ki so vam postali nekakšen način lajfa. Če nimate teka ste malo čudni, ne nazadnje, tudi sam spadam v to črno luknjo. No vsaj tako je rekel poveljnik našega kontingenta. Nekaj v smislu naj ima eno uro zase, pa ni siten, nervozen, slabe volje… Ja, tako je.

Najlepša jutra

Vendar bi rad opozoril, da sem zasledil, da ste nekateri lepo “prešaltali” iz 10 km na 30 ali celo več km. Upss, tukaj pa malo počasi. Pa ne zaradi mene, vendar zardi vašega telesa. Telo ni bilo vajeno delati nekaj let, telo ni bilo navajeno na stres in nenazadnje telo ni bilo navajeno na obremenitve. Tolo sedaj izčrpavate, in to na veliko obroke. Zato ste velikokrat poškodovani. Tudi sam se zavedam, da nisem imun na poškodbe! Vendar mi je hudo, ko gledam zagnane športnike, ki so na prisilnem počitku!

Čas…

Tek, sam po sebi predstavlja določeno obremenitev za telo, ja ok sej vem, pač moraš bežat, da nisi “full drugačen”. Ampak pri stopnjevanju kilometrine čez teden ali mesec bodite preudarni. Vesel sem, da se premagujejo lepe številke samo res prosim previdno. Tukaj je predvsem pomembno, da telo počasi navadite na stres. Sam sem potreboval kar nekaj let, ko ga boste navadili na stres sem prepričan, da tek ni škodljiv za telo. Vendar ga prej navadite na trpljenje ter postopnost.

Poleg tega, zadnji čas opažam, da bi kar vsi na hitro postali malo več kot maratonci. Beseda ultra je nekaj, kar nam vzbuja neko spoštovanje vendar nikakor ne bomo bolj napredovali, če bomo #NaMuč leteli in bili v najboljši opremi. Kot je napisal kolega: “Ne ni vse o opremi”. Ha, seveda, da ni in nikoli ne bo! Najprej močna glava, srce ter noge potem dalje.

Vse bo v redu, poslušajte se. Bodite kot mirna reka. Mirni a vztrajni!

Opažam tudi, da nekatere moti, da se “fura” nekaj, kar ti je všeč. Ja teh “kalibrov” je veliko. Kar se mene tiče, furajte tisto kar vam je ql. Ql v smislu udobja in funkcionalnosti.

Prav nasmejem se, ko opazim, da se beži ampak sej  tisi, ki se s tekom ukvarjamo že nekaj časa točno vemo kaj je bežanje… Se pravi obe nogi v “luftu”. Se pravi to ni ne kolo, to ni ne hoja. V tem primeru je Srava in Movescount dokaz. Če slepimo sebe drugih ni treba. Vsak ve zase in vsak naj fura svoje, vendar mašina od fičkota nikakor ne paše v Citrojena. Saj bi rekel, Mercedez ampak ga nimam in ne vem kako zgleda. No službeni “merđoti” so ql 😉

Delajo, ker morajo

Veselja ne morem skriti, ko vidim, da si posamezniki prizadevajo, da odkrivajo lastne meje z lastnimi projekti. To je tako fajn spremljati. Zadnje čase vidim, da se je tale slogan #TimeToPlay prejel, na kar veliko tekačev. Bežanje so si vzeli kot igro, ki jo širijo na vse ostale in vsi ostali na okoli.

Pa naj bo to s preštevanjem stebrov, krogov ali pa samo bežanj. Ne razumem, zakaj bi tem navdušencem to preprečili z negativnimi komentarji ali celo negativnimi željami. Kot sem že napisal, naj se fura svoje. Pustite jim svobodne roke! Vi pa delajte kar vam je #top ne glede na okolico!

Tako naj se fura svoje kot sem ga jaz ta teden. Jep pred nami je bil #VerticalWeek. Pa da vidimo, katera “nacija” bo višje Triglavu ali  Mont Blancu. Brez odličnega kolektiva, ki ga imam tu (Simon, Meta, Marko, Aleš in Milan) ne bi “sfural” kar sem. Včasih potrebuješ posebno brco, da se spraviš in narediš zadano. Če ti pri tem še posebej pomaga “sonček, lunca ter srček” je to še bolj zakon. No počakajmo še malo, pa bomo videli, kodo je veliki zmagovalec 😉

#VericalWeek in #SuuntoSpartanUltra z odlično S-lab kolekcijo

Ni več časa za “skrivanje” saj je pred nami poletje oziroma pomlad. No sej  ne vem, ker gre čas tu “dol” zelo hitro. Pred nama z Matejo je #UTVV (Vipava 110km). Letos sva se zmenila, da sva skupaj še močnejša. Prizadevala si bova, da Vipavo zborbava pod 20 urami. Po Vipavi gremo na Wingse, kjer bomo zopet bežali in pomagali. Po Wingsih, grem na UltraBalaton, prvo uradno cestno dirko. V planu je pa tudi nekaj več. Za zgoraj omenjeno, je 99,9%, da se beži. Plan za Slovenijo je še odprt. Ne bo se teklo v etapah ampak neprekinjeno. Čim dlje. #povežimoSe

??☀️?❤️

Čas bomo imeli tudi za Sport event, Soča valley, Slovenia, 30. 6. – 2. 7. 2017. Lepa trasa s prijetnimi domačini ter pestro vojaško zgodovino.

Ok, še nekaj tednov in zopet se bo bežalo v Sloveniji. Na kratko tu “dol” je #ok in vse pod kontrolo. Ha, pa še ena super novica, kmalu bo “zalavfala” aplikacija, kjer se bomo lažje poiskali. http://join.run  #ToMiJeVšeč in #NajTraja

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.