Spread the love

Uff! Zanimiv teden, oziroma zaključek tedna! Seveda je bil tekaško oziroma športno obarvan.

V soboto je potekal Tek trojk, zanimiva prireditev, kjer si trije tekači med seboj pomagajo da “najhitreje” premagajo zadano traso. Tokrat smo se trije borci podali na 29km traso. Skupaj smo predstavljali četo Vojaške policije.

Kljub pomanjkanju določenih specifičnih treningov smo se podali na traso, vedeli smo, da si bomo ob vsakemu trenutku stali ob strani in si pomagali. Vedno ter povsod!

Ql, vse klapa, priprave speljane in “štart” se lahko začne. Še pred “pokom” pištole smo se malo podružili z istomislečimi #norci 😉

Priprave…
IMG_3296
Še zadnje taktične priprave 😉

Pogledaš levo, pogledaš desno, vse povsod same legende. Ko smo se takole naključno zbrali, mi je bilo vseeno ali gremo bežat ali ne. Res! Tole so prjatli, ki ti dajo energijo 😉

S takšno klapo vedno in povsod! #TutNaMinskoPolje

Štart se je kar hitro začel, morda pre hitro. Sicer smo sami hoteli tako in nič, zavedali smo se, da je pred nami 29km in da jih je treba zborbat.

Kristi s klapo vedno rad sedi v drugi klopi zato, da prvim diha za ovratnik. Tudi na trojkah je bilo tako 😉

GolovcTime z zasledovalno ekipo s Kristijem na čelu 😉

Kot sem napisal smo malo prehitro začeli, zato smo mičkeno plačali davek na dodatne kalorije in se malo pomatrali, da smo bili hitri kakor se je dalo. No sej pri nas ne gre drugače. Vendar nam je to zgleda všeč 😉

Borbamo in bomo borbali #Vedno!

Vedno, ko skupaj trpimo se motiviramo ter pomagamo. Ali je to z besedami ali z dejanji. Če je treba se nosi tudi nahrbtnik čeprav imaš na sebi že svojega. To mi je v vojski najbolj všeč!

Takrat ko si v popolni bedi, te lahko rešijo samo prjatli! Ampak, te prjatle lahko spoznaš samo takrat, ko si globoko v dreku! Do vratu, ko ne moreš nič več! Jep to je čar teh športov! To je čar teka trojk!

#TOP

Vendar vedno, ko pridemo do cilja se v nam pričara neko zadovoljstvo. Ali je to zadovoljstvo, ker smo končali ali ker enostavno obožujemo trpljenje, na katerega smo že tako ali tako počasi vajeni. Vendar nikoli navajeni 😉

Ko se ti naježi koža in v očeh nafilajo krokodilje solze! Luka in Jaka! HVALA!!

Po objemu pa…

Ko si v roke sežejo ekipe! E! To je spoštovanje ekip!

…eden izmed lepših posnetkov (hvala Costa), ki je izraz, kako si lahko dve ekipi iskreno sežeta v roke. Jep to je šport in to je #MyWorld!

Ker sem vedel, da me naslednji dan čaka #NaMuč WorldRun sem se hitro zmasiral z odlično kremo RecoveryRelax iz FactoryStor-a. Odlična krema!

Relax!

Po vsakem teku, paše tudi popoln Relax in s klapo smo si ga privoščili, čisto po #Študentsko 😉

Uživamo…

S Costo se je nama “mudilo” naprej na družinsko kosilo v Žlebe, tako sva se kmalu “pobrala” in odšla proti Viču. Potem pa….

Presenečenje! Ker se bliža okrogla obletnica, jep čez nekaj ur (je že mim), bomo malo starejši. Tako mi je brat Matevž pripravil posebno presenečenje. Na kup je zbral #UltraGoričkoPiran prijatelje. NORO! Sploh nisem vedel kaj se dogaja! Nič, popolnoma nič! Matevž noro! Hvala!

Popolnoma nič nisem vedel! Popolnoma presenečen…

WTF? 😉
Skoraj popolna ekipa #UltraGoričkoPiran NORO!

Presenečanja in želje so kar sledila, meni pa še vedno nič jasno! Nič! Kaj!

DSC04882
HomeMade torta! Pia in Mičo Hvalaaaa

Ker smo bili malo zdelani od teka, smo začeli pri sladicah 😉

Najbolj #NeSpočito presenečenje so mi pa pripravili ultrašiiii

Pia, Tadeja, Mateja, Lajko, Kristi, Žiga-X, Mičo, Gorazd hvala vam, da bom lahko trpel na DalmacijaTrail-165k 😉 #Norci! Če se bo trminsko vse poklapalo GREM! Ne želim in nočem izpostavljati posameznih voščil, saj so bila vsa na mestu in hvala! Vendar tale je pa kresnena! 😉

Da ne bi vse ostalo samo na sladkarijah je Matevž pripravil #TekZa30 –  17km dolgi tek, do prisluženega kosila do Žleb! Tek?! Ok, sej je ok, samo trojke, wingsi… JOj! Pol, pa naj še kdo reče, da naj počivam! Nikol!

Nč gremo!

Nekateri so imeli druge obveznosti in so se mi tako pridružili v Žlebeh ali se pa žal tudi tam nismo morali pridružiti, vendar vem, da ste bili z nami! Vem in vrjamem!

Zelo simpatični nečakanji Tija in Taja držita linijo veselja in radosti! #Start teka

S Pio, Lajkotom in šiškarjem Gorazdom smo planili v tek! “T najtbolš” prjatu Grega se nam je pridružil v Šentvidu. Pišuka sm vesel, da se je kljub temu, da ni veliko oziroma, da ni nič tekaško športal odločil, da mi pomaga pri našemu teku, #tekZa30. Grega! Bravo, lepo smo šli in tudi tokrat pokazali, da se da vse samo če je volja! Eee bilo je zelo lepo!

Noro! #TekZa30
Siva pot vodi me #TekZa30

Vse se je vrtelo v rdeči niti #TekZa30… Vsa voščila, so imela narisane copatke, sončke, oblake, strele, številke, seštevek številk… Vse se je vrtelo v številki 30 in teka! Bravo Matevž z vse mojimi domačimi, ter prijatelji!

Takole se je zaključil #TekZa30 in zabava pri babici in dediju se je lahko začelaaaaa

Zabava….

Tortaaaa. #ŠeEnaJa 😉

Vsa čast tudi Žigu-X ki je s hčerko Nio prišel iz Učke Trail-a! Žiga HVALA! Res lepo!

#Legenda!

Zopet je sledilo veliko presenečenj ter želja! Zopet ne želim posebaj izpostavljati posameznikov, saj ste vsi pravi pozitivni #norci!

Vendar, ker mi družina pomeni vse poleg zdravja se moram zahvaliti prav njim, da so mi omogočili, da imam v življenju prav vse kar potrebujem! Vse! Hvala mami, oči, Matevž z družino ter hvala nani in dedu, da smo bili lahko pri vama tako na žurki, kot že mnogooooo let! Hvala, ker mi nudite vse! Vse kar potrebujem!

Ha, hvala tudi Vam, da bom lahko z vašim darilom poletel do Londona ter ga malo pretekeli! Super idea, no sedaj vem, da moram malo bolj previdno govoriti o željah! #VseSiZapomnete!

Hvala!

V življenju sta in mi še vedno veliko pomagata nana in deda, ter seveda tudi Ata iz Šiške.  “Teta” betka, ja pa tudi na “stara” leta postala bolj “živahna” 😉

Hvala!

Zelo lep večer ste mi pričarali, spominjal se ga bom #ZaVedno!

Hvala vsakemu posebaj, hvala vsaj #30x 😉

Žurka se je nadeljevala pozno v noč, še posebaj s Pio in Mičotom smo vrgli debato vse tja do mraka, takega mraka, da se nismo videli več 😉

#30 #TadejaHvala

Pozno a vendar sem prišel v varen objem posteljnine in z velikimi ter predvsem nepozabnimi občutki, ki sem jih doživel zadnje ure sem lahko hitro zaspal v nov dan. V glavi pa WorldRun 2016

Predno, smo dobro štartali smo se malo posladkali na odličnem sladoledu, ter ob 12:30 skočili v štartni blok. Kot sem napisal nekaj črk zgoraj. Pogledaš levo, pogledaš desno in povsod luštne #face.

Tokrat sem spoznal Ivota, jep! Ivo, zato smo šli! Zato! #NaMuč!

Tokrat smo šli za Ivota #NaMuč! Pa smo Renault oskubl še za 40€ 😉

Kasneje po “selfisiranju” sem pobegnil nekaj metrov naprej in štart se je začel! Uff gneča na vidiku, da sem se izognil “prerivanju” sem kar pobegnil po skrajno desni strani pošte. Jep, malo ven iz koridorja, vendar samo to je bila rešitev, da si ne “pokrvarim” tempa.

Ok, vse v redu noge ok. Pri 10 km, sem malo začutil posledice prejšnjih tekov, čisto malo so bile trde. Vendar potem nekako se je vse uredilo in smo lahko lahkotno tekli. Nogo za nogo naprej v malo bolj ostrem ritmu, kot smo ga vajeni.

K gre! #SuuntoRun #Salomon – Foto: A.Malovrh

Šli smo na muč! Kakor se je dalo! Temo kar ošter glede na to, da nikoli ne špilam takšnih igrc. Tempo do 10km pa od 4:06 pa do 4:18. Kasneje je padel na 4:30 oziroma 4:22. Ok, kar lepo je šlo.

Gasaaa

Vreme, takšno kot je bilo. Na začetku trase vroče tako, da si je bilo treba malo narediti prezračevanja 😉

Glava na mestu, noge gredo! Bolečin ni! Ok, gremo dalje. Po vsej trasi sem pa tja, kakšno glasno navijanje Anže, Anže…

Uff to ti, da energijo in tempo hitro pride blizu #šterke na kilometer 😉  Takšen tempo sta mi tudi narekovala Pia ter Mičo, ki sta me lepo oskrbela z vodo in kokosovo vodo! Aaa zadetek v polno ravno tam je bilo prijetno toplo! Res odlična energija in elektroliti v kokosovi vodi noro pozitivno vplivali na počutje.

Malo pred tem sem vzel gvarano, ki mi je dala še dodatno energijo. Drži, ornk! Malo za Kamnikom se nas je lotilo malo slabše vreme… Dež in veter. Ni kaj, glavo, če je treba v beton in gasa!

DCIM157GOPRO
Vreme za vojake in tekače 😉

Vedel sem, da mi slabo vreme ustreza, naj bo dež in hladno. Pol bo šlo še lažje. Čedalje manj ljudi na cesti, vendar navijači so ostali, do zadnjega! Bravo!

Tempo je sicer malo padel na 4:30 pri 37km pa tudi na 4:45. Vendar se je hitro popravil. Enostavno sem opazil, da mi gre bolje če so razmere malo bolj drugačne od idealnih. Tudi nekaj tekačev se je dalo prehiteti, vendar #WorldRunCar se je hitro prebliževal.

Na Suunto uri sem ime aplikacijo, katera je označevala prihod avtomobila na določeno razdaljo oziroma razdljo na kateri me bo ujel. Trenutno je kazalo 45km. Na začetnem #ostrem tempu tudi malo čez 60km 😉

 

DCIM157GOPRO
Tole je nasmeh, ko gre vse po planu. Vreme, zdravje…vse ok 😉

Vreme vse bolj noro, vendar gasa naprej. Premočen do “daske” Salomonke polne vode a nasmeh in dobro počutje na vrhuncu. Tako kot utrip na max 😉 Za Ivota!

Hitro smo se prebliževali maratonski razdalji. Vsake toliko časa tudi slišiš avtomobilsko “hupo”, ki označuje zaključek teka. Torej veš, da moraš stisnt! Na vse ali nič, kakor se da!

Ne! Vse je pod kontroo, ni zame 😉

Ostalo je nekaj energije na hitrco vprašaš policija koliko blizu je avtek, ki rad piska 😉 Bravo in en velik #poklon za policaje zopet so delali v manj prijetnih okoliščinah. Hvala tudi vam! #peace

DCIM157GOPRO
Policaji, so tudi prijazni ja! 😉

Ok, še malo. Naj rata vsaj do 40km, sicer želja je bila do 45km. Vendar na razmere od prejšnjih dni, je to realnost. Ajde, gremo!

Stisni. Požen! Dej zadnje atome moči! Globoko dihaj! Pogled naravnost, da mišice dobijo čim več kisika in da delajo na polno! Prsa ven, da pluča zadihajo! Korak naj bo naravnost in čim daljši, pozabi na bolečine! Gremo za Ivota!

Ker iz telesa vzameš zadnje atome moči potrebuješ neko motivacijo, danes sem jo našel v drugih tekačih, tako da sem se prizadeval, da jih zvlečem še malo naprej!! Ajde, priključi, drži tempo, gremo, še malo, drži! To je to! Seveda v mes en #selfi 😉

Ajde, gremo!! “Zad ga mava”!

PAF! 40km ok, gremo dalje ura kaže 42km. Težka bo, pa še malo manj, ker sem začel kasneje s štartom. Se pravi na cca. 41.5 km me more oplazit! Aaaa grizi, grizi, prsa vn in dihaj! Za Ivota!

DCIM157GOPRO
24,85 milje 😉 Time for “Selfi” 😉

Uff težka bo do 42k enostavno ne gre hitreje 😉 ! Spust #GoPro pa bejž, bejž… Avto je za tabo, še čist mal! Sprint v nulo vse do 17km/h 😉

Bejžmo!!!! 😉

Potem pa… iz 17 na 0 😉

 

Flisar je reku: “Dost je blo 40,99km ter 511 globalno razverščen, zdej pa pejt dam” 😉

Baam, konec hitenja, konec tempa, ki ga nisem vajen, konec veselja 😉 Ali pa začetek veselja, da te bo pobral avtobus. Sej v tistemu trenutku je res neko olajšanje, da je konec “trpljenja” ampak to nam tako paše, da smo naredili že prijavo za naslednje leto 😉

Letos sem bil član ekipe Passion4life RENAULT SLOVENIJA in tako sem ponosen, da smo skupaj zborbali še dodatnih 3,593€. Bravo!

Prjatu iz prejšnjega WorldRun-a 😉 Noro, kje se vse dobimo #raztek

Ko smo zaključili so nas popokali na avtobuse in gasa proti Ljubljani…

Peace 😉 z Boštjanom

Pri končni postaji Nama iztopi iz avtobusa številka #WorldRun nihče drug koz Iciii! Aaaa Legenda! Si borbal, a?! Jep! Dobr smo borbal v nulo! Bravo!

Costa je tudi tokrat poskrbel, da sem ostal na toplem.

Legende!!! Costa sam tale mikica je pa moja. No sej tud teb paše, pa še prav ti je! 😉

Ker me je zelo zanimalo kdo bo letos v Sloveniji postavil mejnik kilometrov sem počakal na končni rezultat. Nekaj časa je vodil odličen David Pleše, kasneje je vodstvo prevzel Vid Senica! Obadva pozitivca v nulo!

Z veseljem sem segel v roke Davidu, ki je zmagal na prvemu #WorldRun-u. Kaj naj rečem odličen triatlonc – Ironman! #poklon

CAR #Bahrain Endurance 13

Ker je Oskar takšen car kot David, sva naredila eno posebno fotko 😉

Ta ni resn! 80 kil!

Tooo trenutno vodilni Vid, nadaljuje pot. Beži in beži ter ja, 64.58km je tista razdalja, ki je v Sloveniji “zmagala”. Res vesel za Vida, preprost ter iskren dečko! Bravo!

Vid Senica! BRAVO! Full vesel zanj!
Vid! Čestitke in vsa čast!

Oprema:

Gremo lepo po vrsti. Na vseh treh tekih sem imel na nogah S-LAB SENSE 5 ULTRA sicer na teku trojk čisto opravičeno saj je trasa speljana tudi po “gmajni”. Za drugi tek iz Viča – do Žleb sem se odločil tudi za zgoraj omenjene copatke, ker se nam je mudilo in gasa dalje ni bilo veliko časa za preoblačanje 😉

Ker so mi pa tako lepo pasale na noge in so zelo hitre sem jih uporabil tudi na #WorldRun-u. Sicer je trasa popolnoma asfaltna, vendar moram reči, da so se odlično izkazale tudi na asfaltu. Hitre ter lepo primejo asfalt. Predvsem mi je všeč, da so peresno lahke. Super superge za trail in asfalt.

Malo višje InterSocks nogavice od Salomona S-LAB fajn kljub mokri trdi podlagi nobenega žulja ter super kompresija. Super! Potem še malo višje Salomon S-LAB Calf, odlična kompresija, ki je skrbela, da so bile nogice manj utrujene. Super, brez krčev in podobnih treparij!

Še višje oba dela S-LAB EXO green. Odlična oprema, ki ti nikoli ne da občutka, da si sploh v kaj napravljen. Tvoja dolžnost je samo to, da greš! Samo greš!

 

Hrana in pijača:

Tokrat nisem imel s seboj nič. Vse kar sem lahko sem dobil na uradnih postojankah ali pri “lokalcih”. Še predno smo se podali v “dir” sem spil na tone hektolitrov ZERO tabletk od našega odličnega “TOPAtleta. Enostavno sem se nafilal z elektroliti… No seveda po pameti, če jo še kaj imamo.

Pia in Mičo sta mi pa nudila kokosovo vodo, ki sem opazil, da mi vlije veliko energije. Na postojankah sem spil nekaj vode in nekaj RedBulla, tako za sladkor. Jedel nisem nič. Popolnoma nič, to sem že opazil, da je ok. In res! Nisem potreboval popolnoma nič dodatne energije, važno, da sem imel H2o 😉

 

Glava in km

Prejšnji teden sem bil bolj tekaško odsoten (nekaj malega sem seniral nogo) sem neizmerno vesel, da mi je uspelo odfurati vse te tri (enega nenapovedano) teke brez problemov. Uff super občutek, bolečin skoraj nič, le malo bo potrebno raztegnt, nategnt prepono 😉

Glava je bila pri vseh treh tekih na mestu. Nobene krize. Samo dalje in dalje. To je fajn občutek. Upam, da me bo ta občutek popeljal tudi skozi Vipavski tek, ki ga imam v soboto. Vesel bom, če ga bom prefural, saj se bom prvič udeležil 100km traila. Prizadeval se bom, da bo uspelo!

Tako se tudi vi prizadevajte, da vsaj 4x na teden malo migate 😉 #45min

 

Nekaj podatkov iz vseh treh tras – statistika:

http://www.movescount.com/moves/move104410459 #TekZa30

http://www.movescount.com/moves/move104528151 #WorldRun

http://www.movescount.com/moves/move104321538 #TekTrojk

https://results.wingsforlifeworldrun.com/int/en/2016/runner – WorldRun Rezultati

 

Lepo je teden zaključiti ali začeti z:

Desetimi aktivnostmi, s povprečnim srčnim utripom 147bpm, porabljenimi 12128 kalorijami in pretečenimi 133 kilometri ter prebicikliranimi 45 kilometri, vse skupaj cca 13 urc. Toooo mi je všeč #DobrKomad

 

Prjatli, hvala ker mi stojite ob strani, ta teden (ups ura je že polnoč, prejšnji teden) je bil nor! Hvala in #NeverStopExploring

 

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja