Prijava izpolnjena, plačana in copati pripravljeni za današnji tek. Zadnji “ornk” tek v mesecu maju naj bo #naMuč, že spet eden izmed tistih tekov, ki bo #DoZadnjega.

SkyRun21k, na muč 😉

Klasika. Priprava opreme ter nič kaj drugih posebnih priprav, kolikor bo šlo, bo šlo. V “soft” flaške (500ml) kar dve Zero tabletki, v primeru, če bo vročina, da bo veliko elektrolitov in s tem preprečitev morebitnih krčev. Sicer telo navajeno na precej daljše razdalje bo sedaj na malo drugačni preizkušnji. Sam v vertikalo! Vertikalo!

Zjutraj pred “dirko” klasika! No ja. Ni bila klasika. Tokrat sem izpustil zajtrk! Ni mi pasalo nič jesti, le ena kavica na petrolu in to je to! Start dirke ob 10h.

Pod Krvavcem se dobim s Kristijem, Barbaro in Nino,  nekaj besed, ter počakamo, da se skupaj odpeljemo do zgornje postaje Krvavec.

Počakamo na deseto uro in gasa v dolino.

SkyRun v polnem teku

Prpravljeni na borboooo!

13342131_10154413049141842_855556428_n
Za spomin, če nas “pobere”

Kjer je dolina je tudi strmina in kmalu smo zagrizli v klanc. Zopet sva s Kristijem skupaj štartala – prehitro! No vsaj imel sem priliko videt Tilna in druščino za par sekund, kako drvijo v strmino.

 

Prvi kilometri leteli k #prNorcih

Letos sem že velikokrat zagrizel v krvavški klanec, vendar bolj po pameti in brez teka. Bolj pohodniško. Tokrat je bilo vse bolj v “muvingu”, sicer #GoPro je kljub vsemu pela in tako lahko vsaj sedaj vidm, kje sem se potepal in kakšni so bili razgledi.

DCIM157GOPRO
Ne levo, ne desno – Sam šus naravnost! #FullUžitkAne

No, priznam, da sem tudi malo pogledal sem ter tja, saj so bili razgledi res #Top! Sicer malo težje uživati pri utripu 180 in gledati kako #Luštno je 😉

Na un drug kribček

Danes je bilo veliko takšnih razgledov, s katerimi si lahko glavo pripravil, da mora kmal zagrist v tist hrib pred tabo 😉 Z legendo lepo terava po hosti na kar Kristija dobro zvije! Uff pa je šel gležn! Kristi si ok! Jep sm! Kr pejt naprej… Tako nekako je bilo.

Sicer ne rad zapustim kolege na tak način a tu vemo, kako se zadevam streže… Ok, grem naprej in teram dalje, glavo v podn! Pogled sem ter tja malo gor, da pogledam kje so zastavice. Uff ni jih več. Zajeebal! Jao, kako to! Pogledam gor in vidm tekače kako cca 10 metrov nad mano šibajo naprej v drugo smer. Ok, zopet vidim Katko, ki odlično borba! Super, odlična taktika, odličen tek! S preostalimi tekači, ki so tudi “zabluzili” se vrnemo na pravo pot. Sicer smo skupinsko že enkrta prej zgrešili pot 😉

Hmm pojavijo se čudne bolečine v kolenu, ki kmalu izginejo. Ok, ni nič! Vse ok! Tooo!

Borbam naprej in pred sabo zagledam Kristija! Tooo zopet v zagonu, zopet skupaj borbava naprej v smeri zastavc, nekam v hrib! 😉

Sam greš!
#NaMuč

SkyRunning je ekstremna disciplina gorskih tekov z veliko višinsko razliko. Proge so speljane po strmih planinskih poteh in lahko vključujejo tudi skalne odseke do druge plazalne stopnje. Sicer danes ni šlo do druge stopnje a smo mogl kr fajn ugriznt v klin.

Gor!

Najbolj priljubljena verzija “skyrunninga” je SkyRace (20-30km z več kot 1300m nadmorske višine).

Legendi se je mudilo na cilj 😉

Kristi je odlično borbal strmine, res hitro napredoval. Se vidi, da mu podlaga #diši 😉

#Dihaj!

Ker sem vajen dolgih počasnih tekov, se je lepo izkazalo, da je tole posebna vrsta teka! Ha, k da nebi vedu! V glavnem treba je blo fajn dihat.

Zaenkrat vse po planu, gremo kar hitro, le pit bo treba, flaška že v klunu in precej boljši filing! Nič gelov nič dodatne energije, da vidimo do kje gre #FiksnaIdea. Ok, vse v redu. S Kristijem šibava dalje in naletiva na sneg. Uff tooo!

 

Sneeeeg 😉

Razgledi res lepi, vendar ne pri pulzu ki gre v višave. Kristi ga žge #kolkGre

DCIM157GOPRO
#MotherNature

Energija je začela vidno pešati! Nič gelov nič, sicer Kristi mi jih je ponujal kot na tržnici vendar idea, je idea! Kristi hvala za pomarančo za osvežitev 😉

Za zdaj vse ok, sicer energija hitro pada

S Kristijem prideva kar hitro na #top današnjega vrha! Vrh Korena 1999m. Hitro GoPro in greva dalje. Končno sem malo zadihal 😉

Aaa! #Top današnjega dne 1999m

Kristi je imel veliko energije in je potegnil dalje. Seveda! Meni je graf energije padal, strmo padal! Tako je če greš na free in aja, pa še zjutraj ni bilo slovenskega zajtrka (kruh, med, maslo, čaj…) Ha!

Še pred spustom sva poklicala našo Ultraško legendo Balatona Icija!! Bravo Ici, vsa čast!!

Tako kot pravi Bear! Priprave! Šotori ne stojijo sami! 😉 Zadnje kilometre prefuramo kakor znamo #naMuč. Zadnji vzpon na Zvoh! Energije nimam, da bi povlekel #GoPro. Tek se spremeni jasno v hojo, klanci so prehudi!

Všeč mi je ker je glava ostala na mestu. V glavnem treba je preborbat še tale klanc, potem spust. To je to. Ko “srfam” po klancu dol slišim kako je napovedovalec Tomažu povedal čas, ki ga je dosegel. Eee še zadnji kilometer in bom zborbal ta dan. Tomaž že v akciji in s fotkičem ujel podaljšan korak, ki me je #celega pripeljal v cilj.

13336346_10154413045651842_858079892_n
Kljub lepemu naporu sem vesel, da se je končalo tako kot se je! #NeverStopExploring

Kmalu za mano prleti Katka ter Barbara, waw super sta razturale! Vsa čast deklini! #Top!

Čestitke!! Vsa čast! #TOP10

Skupaj s Katko se po končanem okrepčilu odpeljemo. Ja odpeljemo v dolino 😉 #Jaaaa

Mi imamo se fajn! 😉

Ker pred “dirko” ni bilo dovolj počitka, saj se telo še ni popolnoma regeneriralo od prejšnjega tedna, ko sva s Sonjo teptala beton, no pa tudi ta teden jih je do “SkajRejsa” naneslo 70 km in nekaj kolesarskih poti, in ker vreme je bilo danes toplo in ker s seboj nisem imal nobene dodatne energije…..EJ, dovolj mam teh pisan na raznih forumih, blogih.

Regeneracija je takšna, kot si jo sam narediš. Nabiranje kilometrine je takšna kot si si jo sam nabral oziroma nabiral. Vreme je vreme, na njega nimamo vpliva in ker smo pravi ultra tekači in vojaki, je za nas vsako vreme v redu! Pa še to, kakor se pripraviš tako imaš!!

Danes sem precej vesel, da sem s seboj v “dolino” prinesel oba gležnja in da ni bilo nobenih poškodb. Vesel sem tudi, da sem bil danes zopet v #top ultraški druščini. Lepo je bilo!

Tehnikalije po SuuntoAmbit3Vertical:

Razdalja: 23,76km
Čas: 3:27 ure
Višonska razlika 1720m
Kalorije: 3668
Skupno 13 mesto.

 

Oprema:

Hlače in zgornji del: S-LAB EXO  oprema, ki drži na svojem mestu. Ni potrebe po popravljanju hlač ali mikice. Ostane ti samo delo s samim seboj!

Copatki:  S-LAB SENSE 5 ULTRA hitri lahki copatki. Odlični za bolj lahke trail proge.

Nahrbtnik: S-LAB ADV SKIN 12SET Odlično držal stvari na mestu, tudi ko je bilo potrebno palice potegniti iz “počivanja”. Sicer sem si danes vzel “čas” da semtudi to malo potreniral. Ja, in to na “tekmi” 😉

Pijača: Zero tabletke – odlične proti krčem oziroma izgubi elektrolitov.

 

Popoldne sva se še z #legedno Kristijem podala na dobrodelni tek #desetKrogovZaDesetNasmehov. Prišla sva narediti malo dobrega dela ter se podružiti s prijatelji ter odtekla tudi kakšen krog. Bilo je lepo!

 

V Tacnu smo se družili za dober namen in še malo naredili nekaj zase 😉 Hvala prjatli za lep dan!

A veš odfura 50+ km pa govori kdo je tu nor – Piaaaa 😉
Legendeeee! Sine, Gorazd, Costa 😉
Naša Tejč vedno za #akcijooo 😉 tko kot Tadeja 😉
Jaaa! Tudi Marko je nabiral kilometreeeee
Ultraši! #SlikaZaOkvir
Sam sliki! #TeklNeBomo 😉
Car!

 

 

Do dile norci

Dan za ponovit! Sicer res vsaj zame težki preizkušnji in novemu spoznanju je treba dan ponovit. Sicer sedaj se bom malo bolj spravil na cesto. Vsaj cca 14 dni pavze od skalovja. Recimo, da bo uspelo a ne kaže dobro! 😉

 

Srečno in #NeverStopExploring

 

 

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.