Spread the love

Odobren prosti dan in plan sestavljen. No, ker ni bil čisto za sigurno sestavljen sem ga malo dopolnil.

Tekaško pohodniško obarvan dan bo! Bo? Pa greva! Super #1dad

Ok, zjutraj se ob 4:30 dobiva v Ljubljani in pičiva na morje malo odbežat, po končanem teku pa še pokličeva “Strava” prijatelja Gorana, kateremu sem obljubil IronmanNogavice!

Ok, budilka zopet zvoni zgodaj 3:00. Normalen zajtrk sicer brez Ibrota ;). Lepo #NiceAndEasy v Ljubljano v mojemu malemu avteku me je spremlajal #TOP komad SuperGirl. Ok, lep dan bo! 😉

Robo preloživa v bolj prostoren LEPO (beri nazaj) in gasa v Lucijo. Predno je Costa stopil na plin sva se malo “nafilala” z #PlantPower energijo. Ok, sicer ni bila tako okusno kot jo pripraviva doma ampak ok, greva midva raje dalje.

PlantPower

Paf in sva že na velikem makadamskem parkirišču, sicer zunaj 6 stopinj a ni bilo kaj, ven na toplo in lepo po planih do Fiese. Ob 6:20 sva že tlačila primorski asfalt. Super začetek dneva.

Sicer sva hotela tek prekiniti in malo dolarjev položiti v Casino Portorož, vendar naju je tek tako zasvojil, da sva kar s tekom nadeljevala. Da je bilo kaj v nahrbtniku sem si naložil še nekaj kil viška, tako, da sva oba lepo trenirala.

ROAD ID – It’s Who I Am

Hitro sva prišla do Tartinijevega trga in na hitro poslala sliko v svet. Pot naju je vodila naprej do Fiese in kasneje preko piranskih ozkih ulic vse nazaj do Portoroža in do Lucije.

 

Živela primorska!
Pri Fiesi, sva si vzela čas za globok premislek ali ostaneva ali greva. In sva šla…

 

Ker sva oba ljubitelja CityTrail zgodb se nisva izognila dodatne klančine

 

Kar prehitro sva bila v Portorožu in le nekaj km naju je ločilo do zaključka lepega nočno-jutranjega teka

Preveče hitro je minilo tek slabih 15 km! Prehitro! Tako prehitro kot sva se tudi na na hitro po “domače” preoblekla v pohodniško odpravo in poklicala Gorana (prijatelj iz Strave, omrežja kjer rekreativni in profesionalni športniki objavljamo svoje dosežke). Goran je res prijeten dečko, skromen, preprost in predvsem odkrit primorski pubec 😉 Goran ti si CAR! Samo nadaljuj s tekom, po občutku in z neko motivacijo, ki vem da jo imaš! Bravo! #KeepGoing

 

ena dva tri in sva bila že v gorniški odpravi, ter z Goranom v objemu! #Car

Sicer bi še “gučali” vendar sva imela plan, da greva iz Pokljuke na Viševnik. Nič greva! iz 0 do 2050m! To je to! Kje lahko še to narediš kot v Sloveniji in to v manj kot 6 urah! Nikjer!!

Malo “težja” obutev že na nogah in zapuščava lepo primorsko #511#TopAtlet

Ker sva porabila nekaj kalorij sva se malo pogrela in podprla! Ter bila pripravljena na nov snežni izziv. Ker nisva točno vedela kakšne razmere lahko pričakujeva sem vzel tudi palice in dereze, za vsak slučaj.

 

Energijaaaa

Pot do Kranja je bila meglena, pri Radovljici se je pa vse odprlo in sonce je že dobro grelo! Toooo!

Sneeeeg

Astro sva dodobra zgonila v hrib in sva že bila ReadyToGO! Greva, oprema pripravljena volja na višku, vreme top, noge bodo, glava je, pamet sva pa pozabila doma! To je tko!

V tisto smer, ja! Pamet je pa doma! To je v redu

Ker nisva neka alpinistična tipa, sva vedela da, če bo ledeno bova obrnila! #NoJa. Sicer je kazalo na odlične razmere.

Pridno sva zagrizla v sneg in hrib

Hitro sva zagrizla v hrib, kar se je poznalo tudi po utripu. Vendar tako stari kot mladi kader se ni dal! Greva naprej. Sem ter tja sva malo pavzirala in si ogledovala naravo. Lepo, res lepo!

V hrib z odličnimi 5.11 škornji #Top
Gremo #NaMuč #NiPredaje
TOPAtlet s TopAtletom #TopAtlet 😉

 

Utrip pod nadzorom #KondicijskiTrener #NaMuč ni druge 😉

 

Opa! Selfiiii

 

Sej bi se še mal smeju a razmere so postajale resne #upss. V ozadju je nekdo zaskrbljen #VseBoVRedu
Pravilna izbira oblačil in obutve sta pomembna še za tako kratek ali pa dolg pohod #VednoBodiPripravljen
Odlično se drži! Bravo očiii #Grevaaaa

Ko sva prišla približno 200 metrov pod vrh sva vedela, da so razmere za na vrh ne prav idealne a greva probati. Počasi in previdno!

Moramo premagati steno ali pa bo ona premagala nas!

Toni Kurz

Proti vrhu so bile razmere malo bolj resne kot nekaj 200 m nižje #PrevidnostJeMatiModrosti

Sicer vse dobro shojeno, vendar previdnost in disciplina morata biti pri takšnih pohodih na vrhuncu. Gore niso hec! Nekje je bilo malo poledenelo a dereze sva raje pustila v nahrbtniku. Urška in Kristi dobro vesta kako to gre! Naj bodo raje na toplem, ane? Tam, sva jih tudi midva pustila.

Še čisto malo in sva zmagala…

Vendar brez pametnega heca tudi tokrat ni šlo 😉

Ahaaaa..

Še malo, še čisto malo in sva na vrhu. Na vrh sva prišla po drugi poti kot sem jo vajen, zato sem bil tudi jaz presenečen, da sva prišla tako hitro na vrh. Tooo 2050m!  YES! Zopet ena naloga opravljena iz 0 do 2050m!

Če bom jest pri svojih letih tak pripravljen bom neizmerno vesel! Bravo oči! Vsa čast in čestitke za vzpon!

Ker je bilo na Viševniku kar mrzlo sva naredila na hitro nekaj “selfijev” in počasi v dolino. Na vrhu sva srečala še dve športnici, kateri “nista” hoteli od naju derez. (Samo ena jih je imela), midva sva pa želela reskirati svoj par, da bo puncama lažje. Vendar sta se bali, da bi na tak način za vrnitev derez od njiju dobil številko. A vidte o čem razmišljajo punce! He he! Midva sva pa hotela biti samo prijazna! #Grooozn 😉 Ne sej so ble super!

#Slovenija

Ok, dovolj šale in varno v dolino, ker so “pametno” dereze ostale v nahrbtniku sva zelo previdno vzela spust v dolino. Sicer me je bilo kar malo groza gledati kaj dela Costa, saj se je zapodil naprej za deklinami… Vendar sem tudi tega “norca” ustavil in smo skupaj pametno prišli do vznožja borovcev. Ok, tuki je pa že malo bolj varno početi treparije in smo jih 😉

En “Peace in spust v realnost

Ok, spust v dolino uspel! Super! petka, kepca…! To je to!

Spuuust zavore

Ker sva bila na “ravnini” sva si privoščila norije, sicer za naju to ni bil velik zalogaj 😉

Opaa…

 

KuKu Česn je tu!

 

Pa to ni res, kam pelje ta svet… #JestKriv
Kljub “polomljenemu” kolenu in s “šravfi” obdanemu, si dobro prišel k sebi! Kr tako naprej! Lepo korak

Kot po stari navadi greva v hotel na en #GreenČaj! Greva na teraso na sonce, nama se ne mudi! Ok! Na kar zaslišim znan glas Anžee. Ok, to sm jest ker moje leče ne morejo tako hitro izostriti malo “pobrskam” okoli s pogledom in opazim Urško #SuperGirl ha! Super jo je bilo videti. Pridna kot vedno! Lepo si je “rezervirala” svojo pisarno za cel mesec! #top #KjeJeSelfi

Resnični prvak, resnični osvajalec vrhov se druži s tistimi, ki mu – s spodbudo, z dejanji in s svojo držo – pomagajo in ga navdihujejo, da postaja še boljši.

Bear Grylls – Priročnik za preživetje v življenju

GreenČajček z ZERO dodatkom

Zelo zanimivo naključje ravno ko sem “srkal” čajček sem opazil sporočilo od Kristija #legende če sem slučajno danes že plaval, saj smo si že prej pisali sporočila… Ne Kristi to še nisem, pa bom! Hmm…

Ker sem bil tako vesel, da je bil za mano lep dan obarvan z #top prijatelji sem se moral kar malo ohladiti. To je bilo že prevročeeee. Obala, morje, Goran, gore, sneg, Urška, Kristi in ne nazadnje in na prvem mestu Costa – oči, ki je danes pokazal kaj zmore telo, če si tega želi in želiš! Zmoreš, če hočeš pa čeprav kljub kakšni bolečini viška.

Tako ali tako za nas velja da je preveč ravno prav 😉

 

Ohladitev…
Ustan pa gremo naprej…. #JutriJeNovDan

 

V enemu dnevu od morja do snega! ZMAGA! SLOVENIJA OD KOD LEPOTE TVOJE!!! Hvala!

 

https://www.strava.com/activities/469563789 – MorjeTek

https://www.strava.com/activities/469563772 – SnegPohod

 

 

Morda ti bo všeč tudi:

4 Komentarji

  1. Pa sej nimam kej dodati, s tabo je res super, noro, nepozabno, norčavo, zabavno, fantastično pa še dobre prijatelje in prijateljice imaš. Dol za puncam pa sem noru, kjer sem jim na vrhu pozabil ponuditi bombone ha ha ha, bolj ster bolj nor !!!!!???❄️✌?️☀️

  2. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja