Spread the love

[socialpoll id=”2480086″]Nekaj se že govori po Ivančni Gorici in okolici… Letos je na vrsti ponovitev projekta #UltraGoričkoPiran. Letos smo dodali nekaj kilometrov, da bo številka okrogla, teklo se bo s sloganom #Ultra500. Se pravi 500 kilometrov po Sloveniji.

Tokrat se bo štartalo iz mejnega prehoda Šečovlje, Postojna, Ljubljana, Domžale, Lukovica, Trojane, Celje, Šmarje pri Jelšah, Rogatec, Žetale, Dobrina, Podlehnik, Ptuj, Dornava, Ljutomer, Bučečovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Brengova, Lenart v Slovenskih goricah, Maribor, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Celje, Sevnica, Trebnje in Ivančna Gorica.

Namen bežanja je ponoviti projekt, ki nas je združil. Tokrat se bo bežalo v terminu 11.5 – 16.5.2018. Z menoj bo šest članska #družina v potujoči ladji, ki bo skrbela, da bo vse v redu ter, da bo veliko pozitivnega vzdušja. Vabljeni ste prav vsi tekači, prijatelji, znanci ali pa tisti s katerimi se morda še ne poznamo dovolj “dobro”. Danes je tempo življenja napet hitimo sem ter tja. Tokrat se boste lahko malo “ustavili”. Moja ekipa bo poskrbela, da ne boste lačni ter, da ne boste ostali žejni. Žal tudi letos ne morem obljubiti, da zagotavljam prevoz za tekače ter spanja v avtodomu.

Ekipa bo poskrbela, da boste na tekočem kje se nahajamo. Ker nam tokrat tehnologija omogoča live ali story (instagram) boste lahko videli najbolj zanimive trenutke tudi v live verziji. Obveščali bomo vas tudi kje približno lahko nas pričakujete glede na lokacijo. Da bo projekt #Ultra500 potekal čim bolj gladko se moramo vsi skupaj zavedati predvsem sam si bom pa prizadeval, da bom ohranjal čim bolj ekonoični tek ter enakomerni tempo. Se pravi teklo se bo vzporedno z menoj ali za meno, le tako bomo lahko skupaj “preživeli”.

Priznam, na takšnem projektu se gre v prvi vrsti za samo dokazovanje, kar ultra teki niso nič drugega. Veliko jih prizna nekateri si mečejo kamne ali pesek v oči. Vendar, predvsem se zavedam, da mi bo s pomočjo moje #družine in vas pravih prijateljev to uspelo. Vendar ne pozabite, vsi skupaj si moramo to prizadevati.

Do projekta, je nekaj malega več kot mesec dni. Sedaj je čas za trezno glavo in tistega duha, ki ga skrivamo v sebi!

Prav je! In zaslužijo si, da omenim moje podpornike, ki so prvi rekli DA:

  • InspireCamper (prepričan sem, da bo avtodom – potujoča ladja izvrstno vozilo za nepozabno izkušnjo)
  • TopAtlet (Lahko le rečem, hrane in pijače bo dovolj!)
  • Salomon & Suunto (Čisto preprosto: Time to Play v slogu Beyond Logic)
  • Sensilab (Podjetje z odličnimi prehrambenimi dopolnili, ki je odlični poskrbelo tudi za mojo spremljevalno #družino)
  • ExtremeVital (Extremne razdalje potrebujejo dobro osvetlitev, za kar v ExtremeVitalu zagotovo vedo)
  • FactoryStore (Kadar se je potrebno vrhunsko pripravit in ni časa za razlage je tudi FactoryStore, katero mi bo pomagalo s kremami ter, da me sonce ne bo premočno oslepilo)
  • in še nekaj malo bolj skrivnostnih prijateljev, ki jih bomo kmalu razkrili. Med njimi je tudi Kočevsko podjetje Intersocks

In ne pozabite moji podporniki pripravljajo nekaj tudi za vas.

Morda bo veliko grdih besed, morda bo kriza, morda bo nepričakovano odnehanje, morda bo… Vendar edino kar vem, je da se bomo prizadevali, da si bomo na koncu rekli: “Hvala uspelo nam je!”

 

Pred zamislijo o projektu sem vprašal mojo #družino kaj si misli o projektu oziroma, če mi bodo stali ob strani. Pravzaprav ne vem zakaj 500 km, in zakaj zopet Slovenija, ne vem zakaj tako “kmalu” po poškodbi in ne vem zakaj… Vendar, nihče ni okleval in DA, zmenili smo se gremo in napademo projekt #ultra500.

Najprej sem vprašal Leona (voznika #ultraGoričkoPiran), priznam malo sem bil skeptičen, da bo rekel gremo! Vendar odgovor je bil:

Pozdravljen. ZATE-VEŠ DA!!! Javi podrobnosti ko boš mel dokončni plan. Jaz pa si bom okvirno rezerviral omenjeni termin. Bodi dobro. Leon

Kasneje sem vprašal še Markota, kateri je službeno odsoten v tujini in zato sem rekel, nemogoče. Vendar, je Marko zrihtal letalo, termin in kmalu bo v Sloveniji. Tako so se glasili sami pozitivni odgovori. Super, gremo. Prašal sem še enega norca, katerega ne bom izdal, ker prevaža najbolj vročo DHL pošto po Sloveniji in ne želim, da je še bolj zaseden. Lajko Hvala!!

Priznam nekaj malega se še menimo z “nežnimi” rokicami, katere so skoraj nujno potrebne za takšen projekt, vendar tudi to bo rešeno!

Ne, ne bom pozabil dekline in staršev, kateri mi stojijo vedno ob strani. Morda, jih sploh nisem vprašal ali so za. Vendar sedaj povratka ni 😉  Le, Costa nas bo kmalu zapustil za nekaj mesecev. Costa obljubimo, da bomo borbali zate.

 

Hvala in obljubim, da vas ne bom pustil na cedilu! Se vidimo…

Motivirajo me prav takšni trenutki! Hvala in naj jih bo v projektu #500 veliko!

 

Morda ti bo všeč tudi:

5 Komentarjev

  1. “Eno vem: kakor bo Bog dopustil, tako se bo zgodilo. On bo dopustil prav.” Jože Plečnik

    V mislih bom z vami ???

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja