V nedeljo okoli dveh popoldne dobim sporočilo, če bi malo potekala po Viševniku ali kam višje, da bi naredila en #TrailRun. Janu povem situacijo, stanje in okoliščine ter že se naslednji dan dobiva na Studencu v Ivančni okoli sedmih zjutraj. Ql, vesel, da bova šla malo okoli.

Še pred tem mu malo razložim traso, ker vem, da se pripravlja za svoj super RUN Slo100, sva vključila na mesto ravnine in betona tudi nekaj malega trail površine ter klančine. Klančina je super za vseeee! Hvala trener Costa! Sicer tu v okolici ni ne vem kaj hribov. Vendar sva narisala eno lepo. Od Pristave, do Obolnega ter preko Leskovca do Višnje Gore proti Ivančni. Lepa krožna.

Najprej preko Stične, kjer stoji lep samostan #mir

 

Dogovorila sva se, da greva pogovorni tempo se pravi #NiceAndEasy brez preganjanja. In sva šla. Vsak v svoji odpravi, vsak s svojo energijo. Naj poudarim, da ima Jan 18 let in predan ultra športu v nulo! Pohvale!

DCIM189GOPRO
Kljub svoji lepi številki 18, razmišlja kot kakšen 30 letnik. Se prav #NaMuč 😉

Pred nama je bilo najprej približno 3k ravnine in nato 4k lepe klančine. Jeeep tale klančina vodi do najlepše turistične vasi v Sloveniji – Turistična vas Pristava 😉

Lepa klančina za trening oziroma bežanje v hrib. Tale beseda trening je kr neki 😉 Dej nehi no!

Predno prideva do vasi, je bilo potrebno spustiti nekaj dodatnega švica v beton. Jep lepa klančina 😉

Za nama Ivančna in malo dlje Muljava 😉

Vreme nama je služilo, no pa tudi če ne bi bi se ravno tako smejala in norce zganjala. V to sem prepričan. Kakršno koli vreme je, je zakon! Narava nam da dež, da lahko lepo rase travica. Nekako tako #JingJang 😉

Sončeeek

Ko prideva na vrh pogledava malo po krajih in hribih. Od tu se vidijo Alpe, in hhhmm vse! 360 stopinj. Res lepo, danes je bilo še posebaj ql, ker je bila vidljivost super sto procentna! Sicer sva imela v mislih Avstralijo ali pa Severni tečaj.

 

DCIM189GOPRO
Jan, kam greva?

Ko sva zopet stopila v realni svet, sva zbežala proti Obolnemu. Se pravi dol in gor in potem še mal dol in mičken gor 😉

Malo sva predebatirala najine podvige ter spomine na #UltraGoričkoPiran, kjer sva se spoznala. Lepi spomini! #NajTraja

DCIM189GOPRO
Obolno

Na portalu, kjer so opisani vsi hribčki in dolince je nekako tako zapisano…

Obolno je 776m visok vrh, ki se nahaja jugozahodno od istoimenske vasi. S travnatega vrha ob katerem stoji koča radiokluba je lep razgled po okoliških vrhovih. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Kamniško Savinjskih Alp.

Točno takšen razgled sva imela vse Alpe! Lepo! Ker se je nama mudilo domov kuhati in prati perilo, no nekaj je še malega za zlikat sva odšla naprej #ČeVrjamešVPrviDel

Narava brez filtrov
Narava brez filtrov

Tam kjer je hrib je tudi ponavadi spust in tega sva bila hitro deležena. Lep spust po mehki podlagi 😉 #ZaSpremembo

Še vedno mana služi sonček #Iiiii

Za nama je bilo približno 25 km lepe poti in ker sem že nekaj krat dal mimo to okolico poznam kje so dobri ljudje in kje se splača zaustaviti in popiti kakšen deci vode. Takšno izvidovanje pride vedno prav in tudi tokrat je bilo tako.

Napolneva vodne zaloge za zadnjih cca 6km in pičiva po ravnini.

Naj se sliši čudno vendar sva se zahvalila mrtvim za vodo in pičila dalje! Ker je bila pred nama ravnina sva pognala. Sicer ni bil več pogovorni tempo a sva si lahko vseeno kaj povedala sicer malo zadihana a še vedno debatirala o vsem mogočim. Najbrž bo jutri sneg 😉

DCIM190GOPRO
Nič nastavitve bo treba v #GoPro spremeniti, 30/1 – hitro fotkanje 30 slik na sekundo 😉 #beživa

Še malo pa bova pred naseljem, kjer odmeva #ToMiJeVšeč 😉

DCIM190GOPRO
Odličen tempo in še boljše razpoloženje! Ključnik #Top

Ejga dolenca zaviva desnoooo 😉

DCIM190GOPRO
Mal uživamo 😉

Tooooop! In sva zborbala.

Ja, tudi 31 kilometrov se lahko popolnoma uživa, pa tudi če ga na koncu fajn žgeš! Ja, to je bil namen najinega druženja. Beživa, ker lahko in ker imava to v krvi.

Ko si ponosen na prjatla! Enostavno vsa čast Jan! Borbaš odlično!

Ko sva se uredila sva nazdravila z enim fajn norim #zmešančkom. Baobab, sveže domače meline, Chia semena, Spirulina in H20 ;). Nato sva še malo poklepetala in uživala na sončku in občasnem popolnem miru, ki je tu pri nas razen ob vikendih in praznikh popolen! Ja, fajn je!

#ČinČin

Ok, za veliko večino, ki boste prebrali tale zapis teh 31k ni nič. In najbrž vsekakor tudi ne potreben zapis. Tek 31k, ki jih naredite tako za zajtrk…. Podobno tako kot jest, ko si namažem med in ramo na kruh 😉 Tako približno.

Vendar takšni teki pomagajo, da aktiviramo tiste, ki se malo težje odločijo, da začnejo bežat. Ne govorim, da je potrebno bežat in bežat. Samo naj se obujejo primerni salonarčki in na zrak. Samo to! #TimeToPlay

Poleg zgoraj omenjene zadeve, sem odkrito povedano zelo vesel in morda malo ponosen, da sem nas #UltraGoričkoPiran prjatle povezal skupaj in da tako odbežimo nekaj km! Še lepše mi je videti, ko se na družabnih omrežjih povezujete med seboj. Jep, lepo je to videti! #KeepGoing

Jan, tebi želim da borbaš točno tako kot imaš zastavljeno! To je popoln uspeh in zelo si še mlad, da lahko morda počakaš leto dve in nato napadeš še višje cifre, veliko višje. Če prav vrjamem in sem prepričan, da so zate kilometri enaki kot milje!

 

Borbaj svojo pot prijatelj! #respectZaVedno http://www.movescount.com/moves/move118424116 #HeatMap

#Friends

 

 

 

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.