Odločitev je padla pred štirinajstimi dnevi. Obvestil sem spremljevalno ekipo in bili smo za. Ker je bil WorldRun skoraj v istem tednu sem vedel, da se bom moral zelo potruditi, da bom izpolnil zadani cilj, ki je bil preteči razdaljo iz Ljubljane do Debelega rtiča.
Vremenska slika je bila več kot odlična za takšne podvige. Visoke temperature za ta letni čas so bile po napovedi kar visoke.

Začetek Ultre 4:24 Ljubljana – Debeli Rtič

 

Iz Ljubljane smo krenili ob 4:24. Jutranje temperature  odlične, še godilo je, da sem imel dolgo mikico. S spremljevalno ekipo (domači support – že spet) domena, da se zaustavim na vsakih 5km, da me oskrbijo z geli in izotonični napitki TopAtleta. Kilometri so se vrstili. Kmalu sem bil v Logacu, kjer je urbanistični tek, zelo pasal in še sonček je lepo sijal.

 

Urbanistični jutranji tek po Logatcu

Kmalu je sledil vzpon do Grčarevca. Klančino sem vzel bolj previdno in kadenco teka malo zmanjšal. Odlično počutje, urin pravilne barve, glava na mestu in kilometri so se vrstili.

Proti prvi resnejši klančini s previdnostjo

 

Po rahlem spustu, me je  pričakal klanec pri Planini. Hitro sem ga pretekel in že bil v Postojni. Super. Med tekom sem si vzel čas in malo poklepetal z vami in prebral spodbudne besede, katere so in mi pomenijo zelo veliko. Hvala!

Planina in naprej do Postojne
Tudi za vas sem si vzel čas in tako sebi dvigoval dodatno energijo

Pred menoj sem zagledal mogočno goro, ki sem se ji  hitro približeval. A Nanos sem pustil za seboj. Zelo lep občutek.

Nanos je za menoj. Danes je bil lep razgled po vsej primorski pokrajini, ki jo je lepo grelo močno sonce

Za posebno notranje vzdušje  poskrbijo mimoidoči, kateri te pozdravljajo. Kar naježi se koža in moč v nogah se sprosti. Poseben občutek, ki ga ne znam opisati.

Kmalu smo zajadrali proti Senožečam, kjer je sonce že kazalo svojo moč. Vendar sem vročino dobro prenašal s pomočjo glasbe. Noro.

Izredno se moram zahvaliti spremljevalni ekipi, ki je odigrala ključno vlogo. Saj mi je nudila res dober support in me popolnoma oskrbovala z “zalivanjem”. Bravo!

Veselje ob približevanju obali je bilo veliko. Vendar tu se je celotna zgodba šele dobro začela

Ker je bila vročina že kar močna in sonce fajn “žgalo” sem si privoščil odličen sladoled, ki me je malo ohladil, tako da je glava ostala malo bolj hladna.

Če lahko Karnazes uživa pico, bo Česen sladoled

Pred Črnim Kalom se je tempo že konkretno znižal.  Klančine naredijo svoje. Vročina se me je prijemala in poznalo se na nogah.

Vsake toliko časa je bilo treba tudi malo “poplakniti” z navadno hladno vodo

 

Tempo se je nižal, noge težke in s časoma tudi glava prevroča. Postanki so se spremenili in zaustavljal sem se na vsakih 4 km, da me oskrbita in pogledata, če sem še pri sebi. Najtežje je bilo, da  ohranim glavo trezno.

Ker je bilo treba energijo nenehno vzdrževati so bili energetski geli TopAtleta ISO gel res odlična izbira

Spust po Črnem Kalu, kjer smo včasih hodili na morje je bil precej monoton. Sem ter tja nekaj hitrih in drznih motoristov. Spust je trajal in trajal. Noge so postajale že težke in glavo sem moral večkrat “resetirati”, kar je bilo nekajkrat izredno težko. Vendar sem vedel v  kaj sem se podal.

Resetiranje duha ter pregrete glave

Malo me je tudi izdal želodec in vsake toliko časa sem pustil za sabo kakšen požirek popitega ali pa kakšen grižljaj hrane. To moram še po trenirati in ugotoviti zakaj se mi to dogaja. Prav tako je urin postajal vse temnejši. Sedaj sem vedel, da bo težko, vendar gremo. Vaše spodbude sem prebral in mi je bilo bolje.

 

Zadnji večji vzpon

Do cilja nas je ločilo še dolgih in na trenutke prav mučnih vročinskih 15 km. Grem do začrtanega cilja…. Vse pogosteje smo se “zalivali” in cilj je bil pred nami.

 

100 km se približuje. Glava postaja čedalje bolj bolj razgreta, noge težke in vsak kilometer dolg 1miljo.

 

“Zalivanje” je postajalo čedalje bolj pogosto, ker se je “mudilo” smo to opravili kar med tekom.

 

Pri Ankaranu smo že dobro vedeli, da je res še čisto malo. Zaklenil sem se vase in nadeljeval…

 

Ker sem točno poznal traso sem vedel, da smo danes blizu zmage, sledil je samo še spust do končnega cilja.

 

Še malo… Pred nami kamp pri Debelem rtiču in v ospredju Trst

 

“Zmaga” in zadani cilj sta bila tu

Da bi prišel do točno določenega cilja smo se spustili do pomola na Debelem Rtiču, kjer so me pričakali trije kosmatinci in me tudi obdarili z masažo in “poljubi”.

 

Tudi štiri nožni prijatelji, so čutili, da je za mano težka naloga

 

Ker so bili na koncu, ko sem se zaustavil krči kar močni, žal nisem upal v morje. Le rahlo sem se osvežil, tako da vas moram žal razočarati s skokom v morje!

Osvežitev, ki ji ni para

Vsa zahvala gre  mojima dvema najboljšima staršema! HVALA!

Ekipa in pol. Hvala za izjemen “support”

Danes je bilo res zanimivo in na trenutke prav mučno. Zopet sem doživel zelo zoprn občutek mravljinčastega telesa in rahle slabosti. Vendar tek z mojo spremljevalno ekipo je bil poln prečudovitih trenutkov.

Še nekaj malega statistike (upam, da mi uspe spraviti podatke iz ure na računalnik in tako vas obdarim, še s to malenkostjo)

 

Razdalja: 115,km
Čas: 11:58 ure
AVG speed: 9,7km/h oz. 6:12min/km
Kadenca: 85rpm
Višinska razlika: 1352 metra
Spust: 1050 metra
Avg BPM: 142bpm
High BPM: 167bpm
7848 kcal

 

Morda ti bo všeč tudi:

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.