Ha! Pa bo kmalu 365 dni na okoli. Se pravi čas, ko pogledamo nazaj. Tudi, če ne želimo se radi spomnimo kakšen trenutek, dva kako hitro je leto minilo. Spomnimo se lepih in malo manj lepih trenutkov.

Pravijo, da tek nekako “zboljša” spomin. Hmm, da bi to zame veljalo ne morem trditi. Saj sem veliko stvari, dogodkov, zgodb pozabil, zato sem še toliko bolj vesel, da pišem te zapise, da vidim, kaj se je dogajalo preteklo leto. Da malo vidiš kje in s kom si se preganjal in streljal 😉

Ne bom lepil starih zapisov, rad se bom spomnil lepih predvsem pa v prvi vrsti zapisov oziroma dogodkov katerih ne bom kar z lepa pozabil. Letos se je veliko teklo in spoznal sem veliko prijateljev. Takšnih in drugačnih. Takšnih, ko jim šport pomeni veliko in tiste, ki bi raje salonarčke dali na izposojo. Uff tale tekaška druščina je zelo različna. Res! Takšni in drugačni norci. Vsak piše svojo zgodbo. Teklo se je dejansko čez celo Slovenijo.

Sonja in njena dobrodelnost! #poklon za voljo

Ja, leto tekov in extremnih podvigov, leto novih spoznanj. Vsekakor med novo spoznanje spada projekt #UltraGoričkoPiran. S tem projektom sem sebi dokazal, da lahko. Da ni težje stvari v življenju (do naslednjega #bežanja). Da se da, če imaš ob sebi pravo ekipo, če imaš v sebi prizadevanje. Prizadevanje, da nekaj narediš do konca. Tale ekipa #ultraGoričkoPiran je tako sladka kot Lušta tovarnica sladkosti 😉

Mladi z mladimi 😉

Leto 2016 se je začelo na betonu in v hribu. S Costo sva sama sebi dokazala, da se da v parih urah biti na -4m in na 2050m plusa. Ja, to je Slovenija. Najlepša dežela!

Moja dežela

Kmalu se je nadaljevalo s super tečajem v okviru službe… Še sreča, da imam malo manj “pameti”, da se človek prijavi na takšne odpulene tečaje. Ja, še bi!

Kmalu v januarju se je začelo veliko delati na prej omenjenem projektu. Vse sile, ki jih premorejo sive celice, se je usmerilo v samostojni projekt. Veliko dela, veliko želja, veliko prijateljev!

Ko smo odfurali projekt #UltraGoirčkoPiran smo malo lovili Jureta Koširja z njegovim projektom ForMaraton v Tivoliju. Zanimivo bežanje in zopet nekaj novih spoznanj. Kako so lahko nekatere punce odpuljene… Pia #respect!

Letos, so mi bile naklonjene zvezde… Saj sem spoznal nekaj novih opremljevalcev s športno opremo. Vesel sem, da lahko nase razgrnem Salomon opremo in Suunto računalniške instrumente. Hvala in ja, priznam. Zelo sem vesel, tistega pogovora nekega februarskega dne, ja prav s tabo Miha! #EkipaAmerSports #tenkju

Zelo lepo sodelujem tudi s Samom iz #TopAtleta, ki me pridno oskrbuje s #Top energijo. Ker je tudi pomembno, da se med drugimi športnimi aktivnostmi počutiš #top gre zahvala Factory Store, ki imajo vse kar si poželiš, tako za oblečt, kot za slečt. #Top uvoznik športne opreme #VseKarŽeliš

Z norci se je težko imeti normalno 😉

Že nekaj časa, tudi pridno analiziramo ter uporabljamo #Intersocks nogavice. Podjetje z najboljšimi nogavičkami na svet! Diana, Nicola in Febo 😉 Hvala #grazie za podporo tako pri #top nogavicah ter nadomestnih vložkih ter trakovih. Preko zgoraj omenjenega projekta, sem spoznal tudi Jožeta Rehberger Ogrina. O njem bi lahko veliko napisal, še več zadetkov kot bi jih Google izdal. Profesionalen in vedno pripravljen pomagati! Jože #respect in hvala za vse. No pozabiti ne smem, nekdanjega sodelavca Miha, ki mi je ves teren lepo pripravil, da sem stopil v kontakt s Febotom in ekipo 😉

Morda je misel, da je svet brez nogavic lepši, vendar ne! Takeški svet se šele tu začne. 

Hvala za podporo vsem, verjamem, da si bomo skupaj prizadevali, da pišemo še kakšno noro zgodbo.

Vedno za malo bolj čudne prigode s še bolj čudnimi prijatelji 😉                       Foto: Jože Rehberger Ogrin

Sledil je mesec maj. Moj mesec, mesec bika in še enega znamenja. Ne bom gledal na Google… V glavnem pred mano je bila Vipava, super tekma! Tudi na tej dirki sem opazil, kdo je iz kakšnega “testa” ter, da se splača biti trmast kot bik! Ha, pa lepo presenečenje za tridesetko 😉 Matevž hvala!

Kadar sem potreboval nekaj več relax cone sva se s Costo podala v planine ali pa na beton. Ali pa skupaj z mami odšli na relax ob morju. Priznam, morda Costa ni vedno užival. Vendar končni rezultat je bil sedi 5! Ali po študentsko 10!

Off

Velikokrat sem se odpravil na samostojne projekte. Najbolj mi bo v spominu ostal dan oziroma dva 10x tek na Pristavo, hike na Viševnik in še malo kolesa. Ja, dan in pol samega neprekinjenega adrenalina. Seveda so tu še ultre kot je Vipava, Morje, Maribor… Veliko jih je bilo. Veliko krajšega a bolj “čudnega” teka pri minis in pri plus Celzijah.

Standard

Nekako tako je bilo adrenalinsko kot GoniPony s tekaškim pred ogrevanjem in kasnejšo #ultra zabavo na cesti!

Ker mi veliko pomeni svoboda, sem ponosen in vesel, da lahko služim domovini. Ja, ok stara zrabljena beseda. Ok, tudi prav, če tako pravite. Vi imate prav, meni je pa super 😉 Ja! Tudi v tem letu je “padel” Brajnikov memorial. Super tekma, super borba, super borci.

#TekmaLeta

Sredi leta se je za Betko in Metko začelo neverjetni  24 urni vzponi na Šmarno Goro…upsss! Uff zanimivo spoznanje in ja, prijetno presenečenje, ko te malo manj navadni smrtniki presenetijo s svojo preprostostjo ter odkritostjo! Hvala

Betka, Metka, Bogdan! #poklon!

Nekaj dni po 24h “Šmarke” se z #Legedno odpraviva napasti Koroško. Ok, tudi prav. Ha, ko prebiram Kristijeva sporočila, sploh ne vem, kako to, da sem tako hitro privolil, da napadeva K24. Ja, uspelo nama je in upam, da v naslednjem letu ponoviva! #norc

K24 😉

V poletnem času se je odvijalo veliko tekaških prireditev ena izmed bolj lušnih, ter prijetnih je Soča Outdoor Festival. Kjer me je Jan Klavora malo pobaral, če bi odpredaval svoj projekt #UltraGoričkoPiran ter da bi odbežal nekaj kilometrov od Tolmina do Bovca. Eh, super dneva v tej vojaško-zgodovinsko pisani pokrajini. Ja, tudi naslednje leto  bo tu bežalo. Se že veselim!

Kljub poletju, ki je ponavadi namenjen za morje se je bežalo tako po betonu kot po koreninah. Priznam v tem letu sem začel tudi malo v hrib brcat. No sej je čist super, po klancu dol se lahko spočiješ, ker pa ne bežim dobro hodim v klanc, se pravi, da se po trail-ih počiva #ahaČeVrjameš 😉

Najbolj nor spust… Viševnik 😉 #narobeSvet

Mesci in tereni so se bližali pred morebitnim odhodom na misijo. Vendar, še vedno se je bežalo in sprobavalo kje so meje vzdržljivosti.

Tam, kjer so izkušnje so prijatelji. Od projekta #UltraGoričkoPiran smo bili in smo tako blizu, da smo pripravljeni skupaj odfurati kakšen MTB izlet na “galopaška jezera” 😉  ali pa se preganjati po koreninah.

Ni lepšega kot, da si lahko kaj #deliš

Ker se je bližal odhod na misijo, je bilo treba še izkoristiti nekaj norih izletov, kot je prelaz Stelvio, dirka Celje Logarska dolina ter nepozabni grški Dekios! Jamaaaas!

Seveda je bilo še veliko norih dogodivščin od takšnih ko so “zmrzovali” prsti na rokah in od razkuhanih možganov. Od takih in drugačnih nerodnih spodrsljajev.

Costaaaaaaaa

Vendar največ, kar sem naredil v tem letu je to, da sem združil oziroma povezal nekaj prijateljev, ki sedaj skupaj borbajo tako na betonu kot na koreninah. Res sem vesel, da lahko spremljam kako skupaj “zabuševate” v norih vertikalnih podvigih, kako neprestano lepo nabirate kilometre. Še lepše je videti, kako je nekaterim tek postal način življenja, oziroma kako jim je šport postal nek relax. Neka sprostitev.

Teeeejč

Verjamite ali ne, nekajkrat sem se vprašal ali je morda trg socialnih omrežji prenesičen s takšnimi objavami, kot jih imam jaz. Se pravi, da objavlja športne aktivnosti na socilanih omrežjih (FB, Instagram, Twiter…) Hmm. Ja, velikokrat sem se vprašal, ali morda ne “težim” prijateljem ter navideznim prijateljem s takšnimi objavami….

Vendar, dokler bom dobival takšna sporočila:…

 Gledam Tvoje objave si za vzor kupu sem copate za trail probam tud sam tečt tečem pò4 km hvala – S.

 

Ali se zavedaš koliko vrednost daješ ljudem s svojimi objavljenimi slikami in komentarji?Zelo lepo in dobro od tebe….Hvala ti… – N.

 

Oj,hvala da si me dodal. Te z užitkom berem, ker si motivator in pol! Da bi se imel čim bolje na misiji in veliko bežanja Ti želim – B.

 

Ojlaaaa anze kako na kfor? Ti mine? Ob tvoji vsakodnevni sportni aktivnosti v to ne dvomim!! Res vsa cast za voljo in ves trud in tudi za motivacijo ki jo nalezljivo prinasas na druge!! … – K.

 

Anže, kako je? Fajterji po duši vztrajamo.  – A.

 

Lepo je spremljati tvojo voljo in požvrtvovalnost. Si mi prava motivacija, zato ostani takšen kot si. – S

Ne bom odnehal, tako kot ne boste vi! Borbajte, vedno povsod. Lepo smo zborbali maraton,  Costa, lepo sva odbežala 101 km Mateja, klapa Maribor, Celje, Šiška, Koper lepo smo odfurali #ObMorju… Brutalno smo uživali in prav tako smo se matrali. #ToMiJeVšeč. Odpeljali smo veliko skupnih projektov. Veliko! Hvala za vsak km, ki smo ga skupaj odbrcali…

#iii

Ni vse v tekmah ter divjanjih, je v užitku. Ni vse v kilometrih, je v užitku. Ni vse v višincih, je v užitku ter ni vse v borbi, predvsem je vse v glavi. Vse je v igri. Igraj svojo. Na hard ali soft #TimeToPlay

Nikoli nisem skrival načrtov in svojih rezultatov ter bežanj. Morda jih bom nekoč, ko bom borbal za olimpijado, do takrat pa nekaj projektov, ki so v glavi. Potrebno se je zbrat, pogovorit ter predvsem načrtovati. Trenutno je projekt, da zborbamo misijo kar se da varno! Potem naprej v nove tekaške podvige… Hmm, sem jih morda ravnokar prekril. Hmm, ok. Povem na glas! Teklo se bo! Ja, prav ste prebrali, bežalo se bo…

 

Še nekaj zanimive statistike za leto 2016 Strava ter SuuntoMovescount hvala za številke 😉

 

Waw, kaj vse se skriva v teh številkah #ToMiJeVšeč

#BeyondLogic

Še predno zaključim leto, oziroma zapis, si v prihodnjem letu nekaj želim. No razno tega, da bi lahko tekel, še morda na katerih drugih kontinentih ter, da bi bili vsi zdravi… si želim, da bi lahko še naprej spremljal, kako bežite, kako vam tek oziroma šport pomaga, da ohranjate stanje #NOStress. Se pravi, da nikoli ne smemo biti popolnoma odvisni od športa, preprosto povedano, da nismo sitni, ko kakšen dan ali dva ne moremo bežati zaradi službe, bolezni ali poškodbe. #PsihoogijaŠporta

Pa, še nekaj. Tisti, ki ste novi na področju teka ali katerega drugega športa. Prosim začnite postopoma, delajte v coni dve. Ne sme se zgoditi, da zaradi izčrpanosti pogorite po mescu dni trdega dela! Postopnost! Vsi tisti, ki ste pa že stari mački pa na polno naprej, saj nas lovijo, tisti ki so začeli cono dve.

 

Hvala družina, hvala prijatelji, ker ste z mano #srečno ter vse dobro v 2017! No, jutranjega jelenčka moram, še čisto malo omehčat, potem bo za v svet. No, za ta čas, pa grem malo na okoli baze pogledat, če je še kdo v salonarčkih #krog #dva. Srečno

Morda ti bo všeč tudi:

3 Komentarji

  1. Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja