Spread the love

Tako pa se počasi poslavljamo od zanimivega leta 2015. Ker čas mineva hitro sem veliko zadev pozabil, še dobro da se piše blog 😉

Kot sem že v prvi objavi povedal je blog namenjen vojaškim in športnim dogodivščinam. V letu 2015 sta mi vojska in šport vzela veliko a hkrati sta mi dala ravno toliko nazaj v ekstremnih trenutkih pa še več. Zato si ne predstavljam življenja brez nju.

No seveda mi je na prvem mestu, družina ter prijatelji. Vsem se moram zahvaliti, saj brez vas, ne bi bilo to leto tako zanimivo. Negativno ali pozitivno takšno je bilo in ga ne morem/mo spremeniti. Poskušal sem iz vsake stvari potegniti nekaj pozitivnega. Saj tudi pri ljudeh iščem pozitivne lastnosti, včasih je težko a se tudi to da. V tem letu sem spoznal res veliko srčnih prijateljev.

Da bi bil leto zaključen kot se spodobi sem se odločil, da danes obdelam zanimivo traso Krnice – Rudno Polje-Viševnik- Rudno Polje.

Sicer sem še prej poklical #Costo, očeta, ki mi je in mi vedno pri teh zadevah stoji zraven. Sicer je imel naporno noč a ob 4:30 sva bila #ReadToGo. Ker sva imela veliko časa sva si vse skupaj vzela kot pustolovščino, pri OVM Radovljici sva se ustavila na “obvezni” kavici.

Zadnje priprave in jutranji heci so se že začeli…

Naprej pri Spodnjem Gorjem sva popila #PlantPower vodo in pri Krnicah sem imel že obute Adidaske in IronmanNogavice za pasom High5 energijo v torbici pa še “eno” ameriško vodo za srečo! Danes sem si vzel dan zase!

Kot je napisal borc Rober Markuš! H2o, vir življenja

Sicer sem že pretekel enako pot a jo povezal z Viševnikom še nisem. Se pravi približno je bilo pred mano 22 km poti navkreber.

15 kilometrov do Rudnega polja, kjer me je čakal oči s palicami in Saucony supergicami za na Viševnik je do Rudnega Polja je minilo kot nič, še prehitro. Zelo rad tečem ponoči saj nimam nadzora nad klančino, čeprav je tam nekje pisalo 18% vzpetine. Eh, danes je bila tudi na razpolago umirjena glasba. Res umirjena!

Ko sem prišel do avta, sem si najprej obrisal ledene očke in potem preobul v bolj robustne copate Saucony, ki sem jih že dodobra razhodil in so bili res “mehki” za #TrailRun. Še palice sem prvič med tekom uporabil (hvala božiček Matevž z družinico). Super je letelo.

Obrišemo očke in gasa #NaMuč dalje

Do spodnje žičnice pri Viševniku je bilo super ledeno, potem pa odličen teren za tek oziroma hitro hojo, ker sem imel v planu preteči čim več poti do Viševnika sem se res prizadeval teči vendar ni šlo. Nič, hitri korak v poskoku in sem bil že na odličnem razgledu. Sicer ni bilo “časa” za “selfije”, ker je bil plan pač tak, kot je bil. Gor-dol.

Hitro sem “padel” v lep razgled! Noro!

Ko sem prišel na vrh sem si sam pri sebi rekel: “Zopet dosežen en cilj”. In to za čisto konec leta. Super. To je to, kar me in nas mora vleči naprej v športu oziroma v življenju. Cilji!

Viševnik #zmaga

Hitro nekaj “selfijev” enim za srečo drugim v spomin in v svet…

Za srečo ena z ameriško vodo…#kepca
RoadID vedno in povsod z menoj kot High5 energija
#Slovenija

Ok, jasno, razgled za ponort a mrzlo kot #ps. Res je bilo mrzlo. Še jabuk se je pri 90% izklopil. Zanimiva ideja! Ok, še dobro da je GoPro držal obljubo in ostal z mano. No sej, tudi če bi GoPro šel k vragu sem vedel, da imam vas! To vem! V to sem prepričan! To me vodi naprej!

Še ena pozerska in hitro v dolino #GoPro 0,5s (na vsake pol sekunde naredi eno sliko – rezultat) #tečajGoPro

Hitro v dolino a še prej en “selfi” ja, vem veliko je tega “selfiranja”. #TakSm. Ok kamero v torbico in v dolino, še pred tem sem sporočil v dolino, da prihajam in dobim povratni SMS – ok lavfam. Evo že spet se mu je strgalo. Bravo Costa, po naporni noči, mrazu in višinski razliki… vsa čast!

Še en #kresnenc
DCIM122GOPRO
Pa sva skupaj še dodelala zadnje metre, da je Sunnto 3 Run pokazal okroglo številko. Bravo Costa!

Hitro pridem v dolino, prehitro. Se že srečava in moral sem pritisniti eno za spomin. Bravo. Še malo sva skupaj po-kolovratila, da sva zapolnila “celo” številko na Suntotu. Super en High5 in gasa na green čaj v hotel. Časti sine 😉

Še pred tem sva naredila eno mini usposabljanje za “specnaz”. Morda pa greva v Rusijo… 😉 ok, dost heca. Greva na čaj!

 

Vedno #NaMuč

Evo za nama top dan in ni ga še konec ;). Pa ponovno hvala moji mami, ki naju je pocrkljala s super kosilom od “tete” Mete 😉 Hvala!

Salamonova oprema in Adidas copatki še že pridno sušijo za naslednji tek, ki bo še letos oziroma naslednje leto. Ali pa kar oboje 😉 #RunForLife

Da bi ostali motivirani tudi v letu 2016 ali pa da bi svoje cilje premaknili višje delajte vse samo in izključno zase. Najdite si motivacijo. Lahko je to družina ali prijatelji. Vendar vedite, da se vse skupaj prične pri vas! Samo tu! Pri vas.
Če ne boste vložili lastnega truda, volje ter moči je vse skupaj zaman. Zaman!

Leto 2015 v številkah

Tek: 

5831 km
553:52 h
419774 kcal
140 bpm
ascent 64743 m

 

Drugi športi:

2948 km 
216:26 h
109056 kcal
115 bpm
ascent 39352 m

Preprosto se morate navaditi zlasti za zanimive teke na neprespane noči, težke teke, utrujenost po teku, in še en tek po utrujenosti, malo hrane, malo vode, pripravljen se boriti s peklensko cesto ali pa z zaledenelimi čevlji. Na vse to se je potrebno navaditi. Verjemite in vem da ni lahko ampak ko ste enkrat notri, ti je čisto vseeno ali je urin prozoren ali rdeče barve. Enostavno greš dalje. Greš!

 

Sicer se vsi radi pohvalimo oziroma se nam dobro zdi, da smo v letu naredili nekaj dobrega zase ali morda za druge. Sam sem neizmerno vesel, da sem lahko v zelo kratkem času spremenil način življenja lastnemu očetu. Postal je nor športnik. Neizmerno sem vesel in prav to me žene dalje. Ne se bat, tudi vi se pohvalite in nagradite. Vedno!

Zelo sem vesel in priznam ponosen sem, ko dobim sporočilo, da sem za nekoga motivacija in ko te prijatelji sprašujejo za nasvet kako začeti s tekom ali kako začeti z #ultro. To mi pomeni veliko, zelo veliko. Vse.

Vsi “všečki”, “komentarji”, “kudosi” in še kakšni “Retwiti” mi ne pomenijo toliko kot mnenje prijateljev kateri z menoj delijo športni duh in s katerimi lahko odbežim kilometer ali sto!

Kdor se čuti dolžnega da me mora “poLajkati” lahko s tem takoj neha in takega prijatelja si tudi ne želim. In če mislite, da mi “like” ne pomeni veliko se tudi motite. Kot sem velikokrat dejal je tudi to zame motivacija a motivirajo me samo pozitivni in srčni ljudje. Vedno in ostanite takšni moji prijatelji!

 

Hvala družini, prijateljem ter mojima dragima partnerjema InterSocks-u – IronmanSocks – Dejan ter TopAtletu – Samo. Brez vas mi nebi uspelo to, kar sem dosegel v letu 2015! Enostavno #Top leto! Hvala in obljubim popravil se bom in skupaj bomo odbežali še veliko kilometrov. Hvala VAM! Srečno!

In the British Special Air Service, combat fitness is all about running.

Bear Grylls

Morda ti bo všeč tudi:

2 Komentarja

  1. Noro in hvala, da si me vpeljal v svet teka. Čeprav se nekaterim zdi to brez veze, drugi me vzpodbujajo. Večkrat sem ti povedal, da tečem samo zase in z užitkom. Začetek je bil težek, kljub tekaškim poškodbam, uspela sva skupaj. Hvala ti ????????

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja