Če na hitro pogledaš naslov, se lahko opazi nekaj angleških črk in znani blagovni znamki. Če pa zelo dobro pogledaš lahko vidiš v naslovu cestni tek in gorsko ultra trail preizkušnjo.

A počasi. Najprej se bom malenkost dotaknil dogodka, ki se je odvijal v nedeljo. Letos je bila že 10 izvedba tega dogodka.

TA TEK JE EDINSTVEN

…Na Wings for Life World Run vsi udeleženci startajo ob natanko istem času, po vsem svetu. Ni pomembno, ali ste poklicni športnik, ljubitelj teka ali popolni začetnik. Ciljne črte ni. Namesto nje 30 minut po startu na traso zapelje zasledovalno vozilo in prične loviti tekače in udeležence na invalidskih vozičkih, enega za drugim. Najboljše od vsega: 100 % vseh startnin in donacij je namenjenih raziskavam hrbtenjače z namenom odkritja zdravila za poškodbo hrbtenjače…

in po dolgem času sem stal na nekam organiziranem dogodku. Tako dolgo časa, da mi je Costa 10 minut pred startom rekel, kdaj si bom jaz nadel startno številko. Nič, ne hote sem sem imel ogrevanje do parkinga, ker je številka ostala v nahrbtniku. Čisto sem pozabil na to, da moram na sebe pripeti štartno številko na kateri je bila napisana številka #63831.

Ne vem ali mi paše ta gneča ali ne… ampak kamor se prijaviš tja greš. Res je, da sem bolj skeptičen glede dobrodelnih organizacij ampak organizaciji WFLWR vrjamem. Zakaj? Ker se dejansko pokaže neke dosežke in to nam in vsem daje neko zadovoljstvo.

Kaj extra se nisem pripravljal, vedel sem, da bo vroče. Se pravi lahkotna odprava je najpomembnejša. Na sebi torej najlaže stvari in vsekakor pokrivalo, ker drugače mi bo glavo zažgalo ter v oči sončna tekaška očala.

Obujem kompresijske nogavice Salompon S/LAB ULTRA KNEE, Salomon Phantasm čevlji, kateri so zelo lahki a ne nudijo blaženja, ter T-shirt mikico, ki so jo nam priskrbeli organizatorji WFLWR ter meni naj pomembnejši del kompresijske hlače Salomon S/LAB ULTRA.

Še malo in bo ura trinajst. Pozdrav Šiškarja in Andreja in svet bo začel bežati pred vozilom. Uff veliko nas je! Tu ni neke taktike, samo treba je bežati kolikor te nese srce. Pri meni pulz že v nebesih, saj nisem vajen bežati v tempu 4:25 min/km.

Priznam, kilometri so se hitro vrteli morda tam okoli 25-27km se je nekako vleklo. A cilj je bil postavljen na 30-40km. Če me ujame prej ali kasneje ne bi bil zadovoljen. Pač nek cilj more biti!

Res je, da je bilo vroče kot pes ampak tako pač je bilo. Glasbo v ušesih sem velikokrat dal na nič, ker sem raje poslušal navijanje domačinov. Vzdušje ob večjih krajih zelo pestro in pohvale vem, ki ste nam namenili pogled, plosk, ali pa celo tuš z vodo. Vsa čast Dželotu, ki je ponujal vodo vsem, ki so to hoteli. Oja, to pa je gesta!

Če sem omenil Dželota vemo, da sem bil že blizu Kamnika. A še nekaj kilometrov me je ločilo do znamke 30. A nekako sem čutil, da se mi z vso hitrostjo približuje vozilo, ki me bo “izločilo”. Res si nisem želel, da bi bilo to pred 30km. A vedel, sem da bo težko!

Kar na enkrat zagledam kolesarje, policijska vozila…. “To mora biti blizu” sem si rekel. Pogledam nazaj NIČ! Ok, Anže zdej pa glavo gor in 30 km ne uide imaš še 3 km. Uff to je cca na hitro 12-15 min… Hmm. Tažka, bo!

28 še dva, 29 uff avto je očitno zadaj! Gre proti meni! Z vso močjo! Ne, dam se!! Ne 30 bo moja! Šprintam! Ovinek, čez most do centra Kamnika, klanec navzgor, ravnina mimo cerkve… gremmm! BAM! 30km oznaka! Tooo in ja, avto pove 30.07 km! To je to…

Ufff! Wingsi so vedno jeba! Z Vinkotom Pečjakom greva nazaj proti mestu, da naju pobere avtobus in odpelje proti Ljubljani. A še dodobra ne naredim fotke za spomin mi Andrej napiše sms, da je bilo paklensko in da je cca slaba 2 km naprej…

Ker ni bilo nikjer vodne postojanke, jaz pa žejen kot pes, me je sam bog oslišal in do naju pristopi Kamniški kristjan in nama ponudi limunado. Hvala res!

Ko je voznik mestnega potniškega prometa dobil zeleno luč smo se skupaj odpravili v Ljubljano, ki je bila že kar dodobra prazna, kar pomeni, da smo prišli nekje iz “ozadja”.

Nekateri zmatrani nekateri malo manj, a vse nas je skupaj veselilo, da se je lahko po dogodku zapisalo:

10TH WINGS FOR LIFE WORLD RUN: A RECORD-BREAKING 206,728 PARTICIPANTS RAISED 5.8 MILLION EUROS!

#WFLWR…

Ker smo pri rekordih, vem da bo nov rekord podrla nova SUUNTO VERTICAL

Želeli smo si zemljevide in smo jih dobili. Želeli smo bolj natančen GPS in ga dobili. Želeli smo si boljšo baterijo in jo dobili. Želeli smo si sončno energijo in jo dobil….
Veliko smo si želeli in tudi veliko dobili. Spodaj vam bom dopisal nekaj svojih testov, kar se tiče teh zgoraj omenjenih lastnosti.

SUUNTO VERTICAL
Bezel materialStainless steel or Titanium Grade 5
Glass materialSapphire crystal
Case materialGlass fibre reinforced polyamide
Watch diameter49 mm
Watch thickness13,6 mm
Strap materialSilicone
Strap width22 mm
Wrist sizes125-175 mm or 125-200 mm depending on the model (accessory straps -215 mm)
WeightSteel 86g (69g case), Titanium 74g (56g case)

Vsi vemo, da je napisano lahko samo napisano, vam bom spodaj podal nekaj podatkov, ki vas bodo prepričali, da je Suunto Vertical spisala novo dimenzijo natančnosti in predvsem to, da baterija traja in traja ter neverjetno dobra berljivost ekrana v vseh pogojih.

Narediti moram samo še en test – Suunto Vertical vs. Anže. Ali kdo prej “umre” baterija ali Anže. Suunto Vertical, ima res zmoglivo baterijo… Tega testa se bojim!

In time mode60 days (1 year+ with solar)
with 24/7 tracking and mobile notifications30 days (60 days with solar)
Training mode with GPS60h / 90h /140h / 500h
Training mode with GPS and solar85h / 140h /280h / 30d

Z Matejo sva naredila kar nekaj testov, velikokrat sem jo vprašal za mnenje ali je ok ali ni… Testiral sem jo že na 24 urnem teku na Bledu, na Knap Trailu in seveda tudi na svojih “podvigih”. Spodaj so samo štirje testi, a kakor sem na hitro pregledal je bilo z moje strani opravljenih cca 330 ur in od tega skoraj 3000 kilometrov razdalje testov in še traja in traja…

  • TEK: 23h teka (OFF map, HR belt) Suunto Vertical porobila 33% baterije
  • TEK: 2:26 ur teka (ON maps, ON HR belt) Suunto Vertical porabila 6%
  • TRAIL TEK: 40 km, 4:30 h (ON maps, ON Navigation, OWHR) Suunto Vertical porabila 10%
  • KOLO: 4:30 h kolesarjenja (ON maps, ON OWHR) Suunto Vertical porabila 9%

Spodaj sveži (WFLWR) graf srčnega utripa na zapestju (no solar) in pasu (solar).

Suunto testerji smo nekaj posebna skupina, čuti se neka povezanost in predanost. Ne gre se nam, da hvalimo svoje, če nismo v redu. Ker kakorkoli že, lahko vam jaz povem da je tako in tako, kasneje pa sami vidite, da sem vam podajal “manj resnične” informacije. Zato, kar se tega tiče stojim kar napišem. Seveda, bi lahko še veliko napisal ampak veliko si boste lahko prebrali na spletni strani Suunto in Urarna Lečnik, kjer je zelo lepo napisano in narisano kaj vse nam nudi nova Suunto Vertical.

Če pa vas karkoli zanima sem pa vedno dosegliv na infoanzecesen@gmail.com ali pa si lahko ogledate nekaj spodnjih posnetkov….

Do naslednjega zapisa pa… #AdventreStartsHere

Morda ti bo všeč tudi: